ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαγκάη: Η θεαματική επίδειξη της Πρωτοχρονιάς ήταν... μαγνητοσκοπημένη

Σαγκάη: Η θεαματική επίδειξη της Πρωτοχρονιάς ήταν... μαγνητοσκοπημένη
YouTube

Όλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό με την επίδειξη με drones στον ουρανό της Σαγκάης λίγο πριν το νέο έτος. Μόνο που τελικά, η εκπληκτική επίδειξη δεν έγινε στην αλλαγή του χρόνου, αλλά 3 ημέρες νωρίτερα...

Η hi tech επίδειξη χιλιάδων drones στον ουρανό της πόλης μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Όμως, οι άνθρωποι που ήταν παρόντες, δεν είδαν τίποτα. Η εταιρεία που διοργάνωσε την επίδειξη επιβεβαίωσε στο BBC ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, είχε γυριστεί τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 28 Δεκεμβρίου.

Τα πλάνα της εντυπωσιακής επίδειξης διοχετεύτηκαν σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Έδειχναν 2.000 drones που υψώθηκαν στο νυχτερινό ουρανό της πόλης, το βράδυ της Τρίτης και συντονισμένα άρχισαν να παίρνουν διάφορους σχηματισμούς. Σε έναν σχηματισμό έγιναν ένας κινούμενος άνθρωπος, ενώ σε έναν άλλον μετρούσαν τα δευτερόλεπτα μέχρι τα μεσάνυχτα και την έλευση του 2020.

Η αποκάλυψη της «απάτης»

Όμως, όπως δημοσίευσε το τοπικό αγγλικό ειδησεογραφικό site «The Shanghaiist», οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί «είπαν ότι δεν είδαν τίποτα στον νυχτερινό ουρανό. Κανένα drone. Τίποτε απολύτως». Το BBC επικοινώνησε με την εταιρεία που διοργάνωσε την επίδειξη, τη Yihang Bailu, και ο υπεύθυνος παραδέχτηκε ότι το βίντεο γυρίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ