ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Τζάκσον: Αλλαγή νόμου φέρνει ανατροπές στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Μάικλ Τζάκσον: Αλλαγή νόμου φέρνει ανατροπές στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
AP Photo/Joel Ryan

Να κινηθούν δικαστικά εναντίον των δύο εταιρειών του Μάικλ Τζάκσον μπορούν πλέον οι δύο άνδρες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου.

Οι Wade Robson και James Safechuck υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν από τον Τζάκσον στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90 ενώ έμεναν μαζί του στο διάσημο Neverland.

Οι δύο άνδρες άσκησαν αγωγές το 2014, ωστόσο το δικαστήριο τις είχε απορρίψει επειδή το καθεστώς της Καλιφόρνια προέβλεπε πως για να γίνονται δεκτές μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, θα έπρεπε το θύμα να είναι κάτω των 26 ετών. Ωστόσο, νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα ως τα 40 έτη.

Έτσι, την Παρασκευή δικαστές ανέτρεψαν την απόφαση για τις αγωγές κατά των εταιρειών MJJ Productions και MJJ Ventures, πράγμα που σημαίνει πως πλέον ο δρόμος για μηνύσεις και διεκδίκηση αποζημιώσεων είναι ανοιχτός.

Ο Safechuck και ο Robson είχαν επίσης επιχειρήσει να μηνύσουν το κτήμα του Τζάκσον, αλλά οι αγωγές απορρίφθηκαν λόγω του καθεστώτος των περιορισμών το οποίο δεν άλλαξε με τα τωρινά δεδομένα.

AP 19052203062585


Από αριστερά: Ο Wade Robson, ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland και ο James Safechuck (Πηγή: Taylor Jewell/Invision/AP)

Η κακοποίηση ξεκίνησε στην ηλικία των επτά ετών

Ο Safechuck γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού της Pepsi το 1986, όταν ήταν μόλις επτά ετών. Όπως αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», ο ποπ σταρ προσκάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του να τον συνοδέψουν σε μια περιοδεία. Η σχέση τους έγινε σεξουαλική, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, εκείνη ακριβώς την περίοδο, όταν ο Τζάκσον έμαθε στον Safechuck πώς να αυνανίζεται.

«Μου το παρουσίασε ως κάτι που κάνουν όλοι και κάτι που θα απολάμβανα. Ήταν ένας τρόπος για να δεθούμε παραπάνω. Η περιοδεία ήταν η αρχή αυτής της σεξουαλικής σχέσης, που θύμιζε τη σχέση ζευγαριού», είχε δηλώσει ο James.

Ο Robson, από τη μεριά του, γνώρισε τον Τζάκσον όταν ήταν πέντε ετών και κέρδισε έναν διαγωνισμό χορού στην χώρα καταγωγής του, την Αυστραλία. Το έπαθλο της νίκης ήταν μια συνάντηση με τον Μάικλ Τζάκσον, στο backstage μιας συναυλίας του στο Μπρίσμπεϊν. Το 1990, όταν ο Robson ήταν περίπου οκτώ ετών, η οικογένεια του ήρθε ξανά σε επαφή με τον Τζάκσον κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Λος Άντζελες.

Ο Robson ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον έπεισε τη μητέρα του να τον αφήσει μόνο του μαζί του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα ταξίδευαν στο Γκραν Κάνιον.

Τότε ήταν που ο Τζάκσον του έκανε για πρώτη φορά στοματικό σεξ και τον φίλησε. Ο Robson ισχυρίζεται ότι ο Τζάκσον του είπε:

«Ο Θεός μάς έφερε κοντά. Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζουμε την αγάπη μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ