ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Inception; Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, πάντως, όχι

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Inception; Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, πάντως, όχι
Imdb

Στις end of the decade κινηματογραφικές λίστες, η ταινία Inception φιγουράρει ανελλιπώς ανάμεσα στις καλύτερες, πιο σημαντικές, πιο «πρέπει να έχει δει κανείς», κλπ. ταινίες. Παρόλα αυτά κανείς δεν φαίνεται να κατάλαβε το τέλος της. Ούτε οι πρωταγωνιστές της…

 

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο βρέθηκε, μαζί με το Μπραντ Πιτ, στο podcast του κωμικού Μαρκ Μάρον («Joker», «GLOW», «Easy») το οποίο ονομάζεται «WTF podcast».

Τι σημαίνει WTF; Σε μια πολύ ελεύθερη μετάφραση «τι στο διάολο έγινε εδώ;» Και φυσικά, ο κωμικός συζητά με τους καλεσμένους του τα WTF της καριέρας τους.

Όταν ήρθε η σειρά του ΝτιΚάπριο, ο Μάρον τον ρώτησε αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε όσοι έχουμε δει την ταινία: «Τι στο διάβολο συμβαίνει στο τέλος του Inception;» Κι ο Ντι Κάπριο πολύ ειλικρινά απάντησε: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα». Αυτονόητη η επόμενη ερώτηση:

«Πώς παίζεις, όμως, σε μία ταινία που δεν καταλαβαίνεις;»

«Ρίχνεις όλη σου την προσοχή στον ήρωά σου, φίλε μου, τι άλλο να κάνεις; Πάντα θέλω να καταλαβαίνω την ιστορία μιας ταινίας, αλλά όταν έχεις να κάνεις με τον Κρίστοφερ Νόλαν και το πώς λειτουργεί το μυαλό του... ξέχασέ το. Πώς συναρμολογήθηκε το παζλ του "Inception"; Όλοι προσπαθούσαμε, συνεχώς, να ενώσουμε τα κομμάτια και κανείς μας δεν τα κατάφερε…»

Τελικά, η ταινία βγάζει νόημα; «Όπως το δει κανείς. Αυτό εξαρτάται από τον κάθε θεατή», ήταν η απάντηση του ΝτιΚάπριο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, το «Inception» κλείνει 10 χρόνια από την πρεμιέρα του. Και η απάντηση στο «τι ήταν αυτό που μόλις είδαμε» συνεχίζει να αιωρείται και πιθανώς θα παραμείνει αναπάντητη στην παγκόσμια κινηματογραφική ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ