ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/01 - 22/01 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/01 - 22/01 (trailers)
Imdb

Με την προσοχή όλων να είναι πλέον στραμμένη στα Όσκαρ, πολλές και καλές ταινίες ανοίγουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Η Αλήθεια (La Vérité), Χιροκάζου Κόρε-εντα

Η Φαμπιάν είναι μια σταρ. Περιβάλλεται από ανθρώπους που την αγαπούν και τη θαυμάζουν. Όταν εκδίδει τα απομνημονεύματα της, η κόρη της έρχεται στο Παρίσι από τη Νέα Υόρκη με τον άντρα της και το παιδί τους. Η επανένωση μητέρας και κόρης θα φέρει στο φως αλήθειες, θα τις αναγκάσει να κλείσουν παλιούς λογαριασμούς και να εκδηλώσουν τα συναισθήματα που τις κατακλύζουν. H πρώτη εκτός Ιαπωνίας ταινία του Χιροκάζου Κόρε-εντα με την Κατρίν Ντενέβ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Λουλούδι της Ευτυχίας (Little Joe), Τζέσικα Χάουσνερ

Η Άλις, μια χωρισμένη μητέρα, είναι μια αφοσιωμένη επιστήμονας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων ειδών φυτών για λογαριασμό μιας εταιρείας. Έχει σχεδιάσει ένα ειδικό είδος βαθυκόκκινου λουλουδιού, ξεχωριστό όχι μόνο για την ομορφιά του, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αν διατηρηθεί σε ιδανική θερμοκρασία, του δίνονται ως τροφή τα κατάλληλα συστατικά και οι άνθρωποι τού μιλούν συχνά, το φυτό θα κάνει τον ιδιοκτήτη του ευτυχισμένο. Σε αντίθεση με την πολιτική της εταιρείας, η Άλις παίρνει ένα λουλούδι στο σπίτι της σαν δώρο για τον έφηβο γιο της Τζο. Οι δυο τους βαφτίζουν το λουλούδι «Μικρός Τζο», αλλά όσο μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται η υποψία της Άλις ότι η δημιουργία της δεν είναι τόσο αθώα όσο νόμιζε. Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για την Εμιλι Μπίτσαμ.

Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (Richard Jewell), Κλιντ Ίστγουντ

«Βρέθηκε βόμβα. Eχετε τριάντα λεπτά». Ο κόσμος γνώρισε τον Ρίτσαρντ Τζούελ ως τον φύλακα που ανακάλυψε ένα βομβιστικό μηχανισμό και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Χάρη στην ακαριαία δράση του, μετατράπηκε σε ήρωα και έσωσε πολλές ζωές. Μέσα σε λίγες μέρες, όμως, έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος του FBI και κατηγορήθηκε από τον Τύπο και το κοινό, χωρίς βάσιμες αποδείξεις. Από τότε η ζωή του άλλαξε δραματικά και αμετάκλητα. Η αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Τζόυελ, βασισμένη στο άρθρο της Μαρί Μπρένερ που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair.

Ντούλιτλ (Dolittle), Στίβεν Γκέιγκαν

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτορ Ντούλιτλ, ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα. Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος και μια τρελή κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα, μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια, μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου. Με σημείο αναφοράς την ταινία του 1967 με τον Ρεξ Χάρισον, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ αφήνει πίσω του τον Iron Man και πιάνει κουβέντες με τα ζώα. Η ταινία θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μια Λευκή, Λευκή Μέρα (A White, White Day), Χλίνουρ Πάλμασον

Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός πενθεί για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Όταν υποψιάζεται πως ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί της, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια με κάθε κόστος. Οι υποψίες του όμως, εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του. Από τον Ισλανδό σκηνοθέτη του «Winter Brothers». Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, Εβδομάδα Κριτικής 72ο Φεστιβάλ των Καννών. Επίσημη Πρόταση της Ισλανδίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2020.

Bad Boys for Life, Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ

Ο Μάρκους και ο Μάικ πρέπει να αντιμετωπίσουν θέματα όπως την αλλαγή της καριέρας τους και την κρίση μέσης ηλικίας που περνούν, την ίδια ώρα που γίνονται μέλη της νεοσύστατης ομάδας της Αστυνομίας του Μαϊάμι προκειμένου να εξοντώσουν τον αρχιμαφιόζο των ναρκωτικών Αρμάντο Άρμας. Ο Γουιλ Σμιθ και ο Μάρτιν Λόρενς επιστρέφουν.

Aga, Μίλκο Λαζάροφ

Ο Νανούκ και η Σέντνα ζουν σε μια σκηνή καταμεσής των χιονισμένων εκτάσεων του Βορρά, ακολουθώντας τις παραδόσεις των προγόνων τους. Μόνοι μέσα στην ερημιά, μοιάζουν να είναι οι τελευταίοι εναπονείναντες στον πλανήτη. Ο παραδοσιακός τους τρόπος ζωής αρχίζει ν’ αλλάζει – αργά, αλλά αναπότρεπτα. Το κυνήγι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, τα ζώα γύρω τους πεθαίνουν ανεξήγητα, ενώ οι πάγοι λιώνουν κάθε χρονιά και πιο νωρίς. Όταν η υγεία της Σέντνα επιδεινώνεται, ο Νανούκ αποφασίζει να εκπληρώσει τη μόνη της επιθυμία: Αναχωρεί για ένα μεγάλο ταξίδι, για να βρει την Άγα, τη μοναχοκόρη τους, που έφυγε από την τούνδρα πριν από πολλά χρόνια. H υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2020, ένας φόρος τιμής στον «Νανούκ του Βορρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ