ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι τηλεοπτικές σειρές που περιμένουμε το 2020

Οι τηλεοπτικές σειρές που περιμένουμε το 2020
Jordan Strauss/Invision/AP

Αλ Πατσίνο, Ρις Γουίδερσπουν, Χιού Λόρι και Στιβ Καρέλ, είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα «εισβάλουν» στη μικρή οθόνη τη χρονιά που μόλις άρχισε, ενώ και η Κέιτ Μπλάνσετ θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά. Αυτές είναι οι σειρές που περιμένουμε για το 2020: 

Dracula (BBC/Netflix)

Βγήκε στον αέρα του BBC την Πρωτοχρονιά του 2020. Τα τρία 90λεπτα επεισόδια προβάλλονται πλέον, από το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο Netflix. Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Δανός ηθοποιός Κλάες Μπανγκ («The Square»), και τα τρία επεισόδια εξετάζουν την προέλευση και τις ρίζες του Δράκουλα στην Ανατολική Ευρώπη.

Mrs. America

Η ζωή και οι αγώνες της Φίλις Σλάφλι, μίας από τις πιο δραστήριες φιγούρες στο αμερικανικό συντηρητικό κίνημα που είχε στρατευτεί ενάντια στην ισοτιμία των δύο φύλων, ενάντια στις εκτρώσεις, ενάντια στους «κομμουνιστές» και ενάντια στην επανάσταση αξιών της δεκαετίας του ’60. Μία από τις σημαντικότερες «νίκες» της ήταν η συμβολή της στην αποτυχία εισαγωγής στο Σύνταγμα της τροπολογίας για ίσα δικαιώματα. Έλεγε ότι πάντοτε υποστήριζε «τα πραγματικά δικαιώματα των γυναικών, δηλαδή το δικαίωμα να μείνουν σπίτι ως σύζυγοι και μητέρες». Τη Σλάφλι, η οποία πέθανε το Σεπτέμβριο του 2016, υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ, στην παρθενική τηλεοπτική της εμφάνιση. Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη, όπως και το δίκτυο που θα την προβάλλει.

AP 20006021111700

Jordan Strauss/Invision/AP

The Outsider (HBO)

Η σειρά, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, ακολουθεί τον αστυνομικό επιθεωρητή Ραλφ Άντερσον, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μπεν Μέντελσον, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο ενός 11χρονου αγοριού στα δάση της Τζόρτζια. Η πρώτη σεζόν, 10 επεισοδίων, βγαίνει στον αέρα στις 12 Ιανουαρίου.

The Stand (CBS)

Δεύτερη σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, το «Stand», το μεγαλύτερο σε σελίδες βιβλίο που έχει γράψει ο Αμερικανός συγγραφέας και μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό κόσμο, διαλυμένο από ένα βιολογικό «ατύχημα». Η μεταφορά του θα γίνει από το CBS και το καστ περιλαμβάνει τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, το Τζέιμς Μάρσντεν, το Γκρεγκ Κινίαρ και τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ. Η ημερομηνία της πρεμιέρας είναι ακόμη άγνωστη.

High Fidelity (Ηulu)

Η ρομαντική κωμωδία του 2000, αλλιώς… Η σειρά αλλάζει το φύλο του πρωταγωνιστή Ρομπ και βάζει στη θέση του του τη Ζόε Κράβιτζ. Η ηρωίδα μας είναι μία ιδιοκτήτρια δισκάδικου στο Μπρούκλιν η οποία, όπως και στο βιβλίο του Νικ Χόρνμπι από το 1995, επισκέπτεται ξανά το ερωτικό της παρελθόν μέσα από τη μουσική και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου.

Little Fires Everywhere (ABC / Hulu)

Ακόμα μια σειρά βασισμένη σε βιβλίο, με τη Ρις Γουίδερσπουν η οποία πήρε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος της Σελέστ Ενγκ, να φιλοδοξεί να δημιουργήσει το «Big Little Lies» του 2020. Δίπλα στη Γουίδερσπουν, η Κέρι Ουάσινγκτον. Η σειρά παρακολουθεί δύο οικογένειες στο Οχάιο: τους πλούσιους Ρίτσαρντσονς και τη φτωχή οικογένεια Γουόρεν. Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου.

Space Force (Netflix)

Ο Στιβ Καρέλ επανενώνει, μετά από χρόνια, τις δυνάμεις του με το δημιουργό του αμερικανικού «Office» Γκρεγκ Ντάνιελς, στην πλέον πολυαναμενόμενη κωμωδία για το 2020. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του Ντόναλντ Τραμπ να στείλει αμερικανικό στρατό στο Διάστημα. Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι ακόμη άγνωστη.

AP 18345132785480

Jordan Strauss/Invision/AP

Avenue 5 (ΗΒΟ)

Ο Αρμάντο Ιανούτσι, που μας έδωσε στο παρελθόν τις ταινίες «The Thick of It» και «The Death of Stalin», συνεργάζεται με μια εμβληματική μορφή της βρετανικής κωμωδίας, το Χιού Λόρι, γνωστό και ως Dr. House. Ο Λόρι θα είναι ένας κυβερνήτης διαστημοπλοίου που υποπίπτει σε αμέτρητες γκάφες στην προσπάθειά του να είναι αρεστός και δημοφιλής σε όλους. Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου.

Hunters (Amazon Video)

Κυνηγοί ναζί ανακαλύπτουν ότι υψηλόβαθμα πρώην στελέχη των SS ετοιμάζονται να καθιδρύσουν το Τέταρτο Ράιχ σε αμερικανικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη του 1977. Οι κυνηγοί αυτοί θέλουν να αποτρέψουν τα σχέδιά τους, σε ένα σενάριο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Δίπλα στον «κυνηγό» Αλ Πατσίνο θα βρεθεί ο Λόγκαν Λέρμαν («Πέρσι Τζάκσον») ενώ η παραγωγή είναι του Τζόρνταν Πιλ ( «Us» και «Get Out»). Η ημερομηνία της πρεμιέρας της σειράς είναι άγνωστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ