ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν ο O.J. Simpson απείλησε να αυτοκτονήσει στο υπνοδωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν

Όταν ο O.J. Simpson απείλησε να αυτοκτονήσει στο υπνοδωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν
Youtube

Kαθώς η τηλεοπτική μηχανή παραγωγής ετοιμάζεται να μας υπενθυμίσει μέσα από τη σειρά The People v. O.J. Simpson: American Crime Story το έγκλημα που συγκλόνισε την Αμερική περίπου 30 χρόνια πριν, οι πραγματικές στιγμές μιας υπόθεσης που καθήλωσε την Καλιφόρνια και τους πάντες, μοιάζουν πιο ευφάνταστες και από την πιο θηριώδη σεναριακή φαντασία. Μία από αυτές συνέβη που ο αστέρας του αμερικανικού football Ο.J. Simpson απείλησε να βάλει τέρμα στη ζωή του στο υπνοδωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν.

Στο επεισόδιο με τίτλο “From the Ashes of Tragedy” ο Cuba Gooding Jr. (υποδύεται τον Simpson) βάζει ένα όπλο στον κρόταφο του όταν ο David Schwimmer (υποδύεται τον πατέρα της Κιμ, Ρόμπερτ Καρντάσιαν) του φωνάζει “O.J no, σε παρακαλώ, εδώ κοιμάται η κόρη μου. O.J., σε εκλιπαρώ, ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΚΙΜ”. Δεν είναι μια υποθετική παράκλιση των σεναριογράφων ούτε ένα δραματουργικό τερτίπι του βραβευμένου με Emmy και Χρυσή Σφαίρα παραγωγού και σκηνοθέτη Ράιαν Μέρφι (των American Horror Story, Glee αλλά και Nip/Tuck). Είναι μια τραγική στιγμή που συνέβη ακριβώς έτσι.

article 2160991 13A97B9E000005DC 413 1024x615 large

Κρις Τζένερ, Ρ¨ομπερτ Καρντάσιαν, OJ Simpson και Νικολ Μπράουν Σίμπσον (Πηγή: Youtube)

Έκλημα και τιμωρία

Ο Καρντάσιαν πέθανε το 2003 αλλά το 1996, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή 20/20 της Μπάρμπαρα Ουόλτερς από το ίδιο εκείνο δωμάτιο. Το απόσπασμα το επανέφερε από τη λήθη η Κρις Τζένερ το 2014, στενή φίλη της γυναίκας και θύματος του Simpson, Nicole Brown Simpson. Μετά το τέταρτο λεπτό μπορείτε να δείτε όλα όσα είπε:

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και φίλο του Σίμπσον, Ρόμπερτ, πατέρα της Κιμ Καρντάσιαν και πρώην σύζυγο της Τζένερ, ο O.J. είχε τυλίξει το όπλο με μια πετσέτα. Ο Καρντάσιαν της εξομολογήθηκε ότι μετά από τότε, το δωμάτιο ήταν η απαγορευμένη ζώνη, το στοιχειωμένο σημείο του σπιτιού όπου οι Kιμ, Kόρτνει και Κλοέ Καρντάσιαν μεγάλωσαν σαν παιδιά.

Robert Kardashian Rob Kardashian Kris Jenner Khloe Kardashian Kourtney Kardashian and Kim Kardashian

Η οικογένεια των Καρντάσιαν (Πηγή: Instagram)

Στο σόου ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν μοιάζει να είναι και ο πιο ηθικός πρωταγωνιστής του δράματος και μοιάζει να ήταν ο μόνος από όσους συμμετείχαν στο πρώτο reality δικαστήριο χωρίς δική του ατζέντα. Υπερασπίστηκε (αν και σε συνέντευξη του είπε ότι είχε αμφιβολίες) την αθωότητα του Simpson μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζοντας ένα δικαστικό θρίλερ

THR Issue 01 American Crime Cover embed

Το εντυπωσιακό cast όπου πέρα από τον Οσκαρούχο Junior και τον Ρος από τα Φιλαράκια συμπρωταγωνιστεί και ο Τζον Τραβόλτα μοιάζει αρκετά ικανό να φέρει τηλεθέαση στη σειρά που βασίζεται στο βιβλίο The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson του Jeffrey Toobin. Εξερευνώντας χαοτικές, παρασκηνιακές συμφωνίες και τους ελιγμούς των αντιδίκων, o Ράιαν Μέρφι θέλει να μας αποκαλύψει ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση από τη μεριά των κατήγορων, η ευφυΐα της υπεράσπισης και το ένοχο παρελθόν της αστυνομίας του Λος Άντζελες έδωσαν στους ενόρκους αυτό που χρειάζονταν: το στοιχείο της αμφιβολίας.

Ο μυστήριος κύριος Simpson

Τον Οκτώβριο του 1995, το Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες καταλήγει σε απόφαση σε μία δίκη που τα βραδινά δελτία ειδήσεων των τριών μεγαλύτερων σταθμών των ΗΠΑ αφιέρωσαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο απ’ ό,τι στον πόλεμο της Βοσνίας και τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα. Ο Simpson κρίθηκε αθώος για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του νεαρού Robert Goodman -πολλοί πίστευαν ότι ήταν ο εραστής της, αν και παρέμεινε μια ακόμη υπόθεση.

Συνωμοσιολόγοι κάνουν λόγο για σχέση ανάμεσα στην Τζένερ και τον Simpson, ένας κρυφός έρωτας με καρπό την Κλόε Καρντάσιαν. Όπως και στην περίπτωση της διπλής δολοφονίας, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις το στοιχείο της αμφιβολίας.

gmdgnrhwugiph1zim5zb 1

Η Κιμ Καρντάσιαν είχε πεπρωμένο να ζήσει μια reality ζωή. Ο O.J. Simpson της δίδαξε το πως στο πατρικό της σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ