ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Χιού Γκραντ υπερασπίζεται τη Μέγκαν και τον Χάρι

O Χιού Γκραντ υπερασπίζεται τη Μέγκαν και τον Χάρι
Willy Sanjuan/Invision/AP

Υπέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τάχθηκε ανοιχτά ο Χιού Γκραντ, λέγοντας ότι ο ταμπλόιντ Τύπος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο Χιού Γκραντ είπε σε αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή: «Είμαι μάλλον με την πλευρά του πρίγκιπα Χάρι. Τα ταμπλόιντ δολοφόνησαν τη μητέρα του και τώρα κάνουν κομματάκια τη γυναίκα του. Νομίζω, ως άνδρας, ότι είναι δουλειά του να προστατεύσει την οικογένειά του, οπότε είμαι με το μέρος του». Ο διάσημος ηθοποιός αναφερόταν στο θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι το 1997, όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο σε τούνελ μετά από καταδίωξη από παπαράτσι.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι είχε επιτεθεί πριν από λίγο καρό στον Τύπο για το ίδιο θέμα, όταν περιέγραψε ότι ο «μεγαλύτερος φόβος του» είναι η «γυναίκα του να πέσει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων» που αντιμετώπισε η μητέρα του. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρίγκιπας Χάρι είχε πει:

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έχω δει τι έχει συμβεί όταν κάποιος που αγαπώ είναι εμπορεύσιμος στο σημείο που πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως πραγματικό άτομο. Έχασα τη μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων».

Τον ίδιο μήνα και η Μέγκαν Μαρκλ, στο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου ITV με θέμα την περιοδεία τους στην Νότια Αφρική, είχε πει ότι οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει πως τα βρετανικά ταμπλόιντς «θα κατέστρεφαν» τη ζωή της.

«Όταν πρωτογνώρισα τον σύζυγό μου, οι φίλοι μου ήταν πολύ χαρούμενοι γιατί ήμουν κι εγώ ευτυχισμένη. Αλλά οι Βρετανοί φίλοι μου, μου είπαν: «Είμαστε σίγουροι ότι είναι σπουδαίος. Αλλά δεν θα έπρεπε να το κάνεις, γιατί τα βρετανικά ταμπλόιντς θα σου καταστρέψουν τη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ