ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάθι Μπέιτς για το #MeToo: «Όταν πήγαινες στο δωμάτιο κάποιου, ήξερες γιατί πήγαινες»

Κάθι Μπέιτς για το #MeToo: «Όταν πήγαινες στο δωμάτιο κάποιου, ήξερες γιατί πήγαινες»
Jordan Strauss/Invision/AP

Η ηθοποιός Κάθι Μπέιτς είναι υποψήφια για το τέταρτο Όσκαρ της καριέρας της για την ερμηνεία της στη δραματική αστυνομική ταινία «Richard Jewell». Η ίδια, σχολίασε το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν οι συναντήσεις ηθοποιών και παραγωγών σε δωμάτια ξενοδοχείων ήταν συναινετικές.   

Η ηθοποιός δήλωσε ότι παρ' όλο που τάσσεται στο πλευρό των γυναικών που δημοσιοποιούν τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης, «οι καιροί ήταν διαφορετικοί» όταν εκείνη εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος τη δεκαετία του 1970.

Σχολιάζοντας ανθρώπους όπως ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δεκάδων γυναικών η Κάθι Μπέιτς είπε στην εφημερίδα «The Guardian»:

«Έχω μία εξομολόγηση να κάνω. Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός ατόμου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες και εκείνες τις ημέρες ήταν συναινετικό. Οι καιροί ήταν διαφορετικοί, αλλά υποστηρίζω πραγματικά τις γυναίκες που μιλούν τώρα και δεν είμαι χαρούμενη για τους άνδρες που κατηγορούνται ψευδώς -αλλά για όσους το αξίζουν τα αισθήματά μου είναι ‘προχωρήστε, πάνω τους’».

Στη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Richard Jewell», η Μπέιτς υποδύεται τη Μπόμπι, τη μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα, που ήταν φύλακας ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και ανακάλυψε ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ