ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ γυρίζει ταινία για το Netflix – Σε παραγωγή Σκορσέζε, Φίλιπς και Σπίλμπεργκ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ γυρίζει ταινία για το Netflix – Σε παραγωγή Σκορσέζε, Φίλιπς και Σπίλμπεργκ
Evan Agostini/Invision/AP

Το Μάιο του 2018 - πριν το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», κάνει πρεμιέρα και σημειώσει τεράστια επιτυχία- ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε ανακοινώσει το επόμενο σκηνοθετικό του σχέδιο.

Πρόκειται για την κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, του συνθέτη του «West Side Story». Η ταινία του Κούπερ θα έχει τον τίτλο «Bernstein», με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του συνθέτη, να σκηνοθετεί, αλλά και να συνυπογράφει το σενάριο, μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ.

Όλα αυτά ήταν εν πολλοίς γνωστά σε όσους ασχολούνται με τον κινηματογράφο, όμως πλέον τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς ο Κούπερ ανακοίνωσε ότι φεύγει από την Paramount και πηγαίνει στο Netflix. Η ιστορία του Irishman, του Μάρτιν Σκορσέζε, φαίνεται να επαναλαμβάνεται, καθώς κι εκείνος είχε μετακομίσει από την Paramount στο Netflix όταν το στούντιο αρνήθηκε να στηρίξει οικονομικά την ταινία του. Προφανώς δεν είναι σύμπτωση ότι την παραγωγή του «Bernstein» υπογράφει ο ίδιος ο Μάρτιν Σκορσέζε, μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τοντ Φίλιπς. Με τον Φίλιπς ο Κούπερ συνεργάστηκε και στον Joker, όπου ήταν παραγωγός, με τους ρόλους τώρα να αντιστρέφονται.

Η μεγάλη έκπληξη είναι η συμμετοχή του Σπίλμπεργκ, ο οποίος έως τώρα δήλωνε πολέμιος του Netflix και μάλιστα φανατικός. Φαίνεται, όμως, ότι τα πράγματα αλλάζουν, όπως και οι γνώμες.

Ο Κούπερ διεκδίκησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα της ιστορίας από τους κληρονόμους του Μπέρνσταϊν (Bernstein Estate) και στο πρότζεκτ συνεργάζονται, εδώ και δύο χρόνια, και τα παιδιά του συνθέτη - Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα.

H πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται για το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ