ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μόνικα Μπελούτσι: Θα παίξει τη Μαρία Κάλλας στην Αθήνα;

Μόνικα Μπελούτσι: Θα παίξει τη Μαρία Κάλλας στην Αθήνα;
AP Photo/Domenico Stinellis

Η θεατρική παράσταση «Maria Callas, Lettres et Mémoires», με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι ίσως ανέβει και στην  Αθήνα. Στην ηθοποιό έχει γίνει σχετική πρόταση, την οποία και αποδέχτηκε

H Μόνικα Μπελούτσι για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι, ερμηνεύοντας τη θρυλική ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας. Η 55χρονη Ιταλίδα ηθοποιός εμφανίστηκε στο Studio Marigny, στο Παρίσι, στην παράσταση με τίτλο «Maria Callas, Lettres et Mémoires», στο πλαίσιο της οποίας διαβάζει αδημοσίευτα κείμενα της ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας, που έχουν συλλεχθεί από τον Τομ Γουλφ - σκηνοθέτη της ταινίας «Maria by Callas». Η παράσταση ολοκληρώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου. «Για μένα είναι ένα πραγματικό άλμα στο κενό», είχε πει η ηθοποιός για το ρόλο αυτό, προσθέτοντας ότι αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση. «Είπα "ναι", παρά τον φόβο μου. Ένα "ναι" από αυθορμητισμό, σαν να μην είχα χρόνο να το σκεφτώ περισσότερο».

https://www.instagram.com/p/B5v4cYXqgV1

Η παράσταση ακολουθεί την πορεία της Μαρίας Κάλλας από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη μέχρι τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα, σε μια ζωή που χαρακτηρίστυηκε από επιτυχίες και σκάνδαλα, τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση και τις προσωπικές της δοκιμασίες.

Στην Ιταλίδα σταρ έγινε πρόταση να ανέβει το έργο, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και στην Αθήνα. Η ίδια απάντησε θετικά και πιθανή ημερομηνία έναρξης των παραστάσεων είναι ο ερχόμενος Οκτώβριος. Αυτό που εκκρεμεί είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες μιας τόσο απαιτητικής παραγωγής. Η ηθοποιός φέρεται να επιθυμεί μια μικρή αίθουσα, προκειμένου να υπάρχει αμεσότητα με το κοινό, αλλά είναι αυτονόητο ότι η ζήτηση θα είναι τεράστια -όπως και το κόστος της παραγωγής- και η παραγωγή επιθυμεί ένα μεγαλύτερο θέατρο, κάτι που δημιουργεί δυσκολία στη συμφωνία για το χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ