ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βραβεία Σεζάρ 2020: Κυρίαρχος ο Πολάνσκι στις υποψηφιότητες, με το «Κατηγορώ»

Βραβεία Σεζάρ 2020: Κυρίαρχος ο Πολάνσκι στις υποψηφιότητες, με το «Κατηγορώ»
Imdb

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Σεζάρ, τα γαλλικά Όσκαρ. Απόλυτος κυρίαρχος, φέτος, ο Ρόμαν Πολάνσκι με την ταινία «Κατηγορώ».

Η ταινία «J'accuse» (Κατηγορώ) του Ρόμαν Πολάνσκι βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων (συγκεντρώνοντας συνολικά 12) για τα βραβεία Σεζάρ 2020, ανακοίνωσε η Ακαδημία των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων.

Ακολουθούν οι ταινίες «Les Misérables» (Οι Άθλιοι), του Λατζ Λι και «La Belle époque», του Νικολά Μπεντός, με 11 υποψηφιότητες κάθε μία.

Η Ακαδημία των Σεζάρ «δεν είναι αρχή που καλείται να λαμβάνει θέσεις περί ηθικής», δήλωσε ο πρόεδρός της, Αλέν Τερζιάν, όταν ρωτήθηκε για τον Ρομάν Πολάνσκι και τις νέες κατηγορίες για βιασμό, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. «Αν δεν κάνω λάθος, 1,5 εκατομμύριο Γάλλοι πήγαν να δουν την ταινία. Ρωτήστε τους», πρόσθεσε.

Ιστορικό θρίλερ με επίκεντρο την υπόθεση Ντρέιφους, η ταινία «Κατηγορώ» είναι υποψήφια για το βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τις ταινίες «Οι Άθλιοι» και «Grace a Dieu» (Θέλημα Θεού) του Φρανσουά Οζόν και «Portrait de la jeune fille en feu» (Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται), της Σελίν Σιαμά.

Οι ηθοποιοί Ζαν Ντιζαρντέν («Κατηγορώ»), Ντανιέλ Οτέιγ («La Belle époque»), Νταμιέν Μπονάρ («Οι Αθλιοι»), Βενσάν Κασέλ και Ρεντά Κατέμπ («Hors normes»), Μελβίλ Πουπό ( Θέλημα Θεού) και Ροσντί Ζεμ («Roubaix, une lumière», Η Συγχώρεση) είναι υποψήφιοι για το βραβείο Ανδρικού Ρόλου.

Για το βραβείο καλύτερου Γυναικείου Ρόλου, υποψήφιες είναι οι Αντέλ Ενέλ και Νοεμί Μερλάν («Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται»), Αναΐς Ντεμουστιέ («Alice et le maire»), Έβα Γκριν («Proxima»), Κιάρα Μαστρογιάννι (« Chambre 212»), Ντάρια Τιγέ («La Belle époque») και Καρίν Βιάρ («Chanson douce»).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ