Eurovision 2020: Σε χωριστούς ημιτελικούς κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος – Τι σημαίνει αυτό
Η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2020 δεν ευνοεί ούτε τη χώρα μας, ούτε την Κύπρο.
Η ΕΡΤ μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινώσει επίσημα το όνομά της εκπροσώπου της Ελλάδας στη φετινή Eurovision, ωστόσο το όνομα της Στεφανίας Λυμπερακάκη είναι αυτό που όλοι θεωρούν βέβαιο.
Την ίδια στιγμή, οι διαδικασίες για τους δύο ημιτελικούς της 65ης διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν όπως και ο τελικός στο Ρότερνταμ, τον ερχόμενο Μάιο, έχουν ξεκινήσει.
Η κλήρωση των ημιτελικών έγινε με το αποτέλεσμα να μην είναι ευνοϊκό για Ελλάδα και Κύπρο. Για πρώτη φορά, από το 2015, οι δύο χώρες θα διαγωνισθούν χωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι η μία χώρα δεν θα μπορεί να ψηφίσει την άλλη και να ανταλλάξουν υψηλή βαθμολογία που θα βοηθήσει στην πρόκριση.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό, στις 14 Μαΐου, και η Κύπρος στον πρώτο ημιτελικό, που θα γίνει στις 12 Μαΐου.
Αναλυτικά η κλήρωση
Α' ημιτελικός (12 Μαΐου)
- Λευκορωσία
- Λιθουανία
- Σουηδία
- Σλοβενία
- Αυστραλία
- Ιρλανδία
- Ρωσία
- Δεύτερο μισό
- Νορβηγία
- Κύπρος
- Κροατία
- Αζερμπαϊτζάν
- Μάλτα
- Ισραήλ
- Ουκρανία
- Ρουμανία
- Βέλγιο
Β' ημιτελικός (14 Μαΐου)
- Αυστρία
- Μολδαβία
- Πολωνία
- Άγιος Μαρίνος
- Σερβία
- Ισλανδία
- Τσεχία
- Ελλάδα
- Εσθονία
- Δεύτερο μισό
- Δανία
- Βουλγαρία
- Ελβετία
- Φινλανδία
- Αρμενία
- Λετονία
- Γεωργία
- Πορτογαλία
- Αλβανία
Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών στα σούπερ μάρκετ από την ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργεί
02:00
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59