ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 13/02 - 19/02 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 13/02 - 19/02 (trailers)
Imdb

H νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ ξεχωρίζει, σε μια περίοδο που οι βραβευμένες ταινίες στα Όσκαρ θα κεντρίσουν και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού. Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου θα προσελκύσει το πιστό κοινό του, ενώ μια ταινία κινουμένων σχεδίων απευθύνεται κυρίως στους  νεαρούς θεατές.

Μία Κρυφή Ζωή (A Hidden Life), Τέρενς Μάλικ

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμίσει για τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ, στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ιστορία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι. Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους, και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Ο Κύριος Τζόουνς (Mr. Jones), Ανιέσκα Χόλαντ

Βρισκόμαστε στα 1933. Ο Γκάρεθ Τζόουνς είναι ένα φιλόδοξος Ουαλός ρεπόρτερ που έγινε διάσημος όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Χίτλερ. Ψάχνοντας να βρει το επόμενο μεγάλο θέμα του, εργάζεται ώς πολιτικός σύμβουλος . Η Σοβιετική «ουτοπία » είναι το κύριο θέμα των ειδήσεων και ο Τζόουνς αναρωτιέται πώς ο Στάλιν χρηματοδοτεί την τόσο ταχεία ανάπτυξη της Σοβιετική Ένωσης. Αποφασίσει να ταξιδέψει στην Μόσχα και να επιχειρήσει μια προσωπική συνέντευξη από τον Στάλιν, Εκεί θα γνωρίσει την Άντα Μπρουκς μια βρετανίδα δημοσιογράφο που αποκαλύπτει ότι η αλήθεια πίσω από το καθεστώς πνίγεται βίαια.

Like a Boss, Μιγκέλ Αρτέτα

Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα, περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.

Agora II - Δεσμώτες, Γιώργος Αυγερόπουλος

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, καταγραφή των γεγονότων της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από τη δική του οπτική. Για 4,5 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ο Γιώργος Αυγερόπουλος παρακολουθεί την κοινωνία της χώρας του σε διαφορετικά επίπεδα, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων απ’ τη Συρία, μία τραγική μάνα, μια οικονομική μετανάστρια, και έναν νέο γιατρό.

AGORÁ II - ΔΕΣΜΩΤΕΣ | Official Trailer #1 from Small Planet Productions on Vimeo.

Οι Σκανταλιάρηδες (The Elfkins), Ούτε φον Μούνχοου-Πολ

Ξωτικά και ζαχαροπλάστες σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά, γερμανικής παραγωγής.
Για περισσότερα από 200 χρόνια οι Elfkins ζούσαν κάτω από τη γη κρυμμένοι από τους ανθρώπους. Μέχρι τη μέρα που μια νεαρή Elfkin θα αποφασίσει ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο για τον εαυτό της και θα ανέβει στην επιφάνεια της γης όπου θα γνωρίσει έναν νεαρό βοηθό ζαχαροπλάστη που θα τις θυμίσει τον αληθινό σκοπό της στην ζωή.

Ciao Italia, Γιώργος Παπαθεοδώρου

Στην Ευρώπη της κρίσης και στην Ελλάδα της μιζέριας, μια παρέα νέων κοριτσιών, όλες άνεργες (όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου), αποφασίζουν μέσα στην απελπισία τους να κάνουν μια ληστεία προκειμένου να επιβιώσουν. Απευθύνονται λοιπόν σε μια υπέργηρη αντάρτισσα για να τους βοηθήσει. Η αντάρτισσα τοποθετεί σαν υπεύθυνη και καθοδηγήτρια της ομάδας την ανιψιά της. Η ληστεία ετοιμάζεται με πολλά απρόοπτα. Ένας αστυνομικός απομεινάρι της παλιάς βασιλικής χωροφυλακής, ρατσιστής και αντικομμουνιστής εμπλέκεται στα πόδια τους δημιουργώντας κωμικές καταστάσεις και εν αγνοία του φέρνει εμπόδια στη ληστεία. Το σχέδιο όμως της ληστείας προχωράει και ολοκληρώνεται. Κατ’ απαίτηση της γηραιάς αντάρτισσας, η ληστεία γίνεται χωρίς όπλα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ