ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mην κάνετε την κόρη του Μάικλ Τζάκσον να αυτοκτονήσει

Mην κάνετε την κόρη του Μάικλ Τζάκσον να αυτοκτονήσει
Youtube

“Δεν θα σας ανεχτώ άλλο” έγραψε στο Intagram ξεσπώντας κατά της online κακοποίησης η Πάρις Τζάκσον, κόρη του βασιλιά της pop που κουβαλάει την κατάρα του ονόματος της με μία εκτενή -και πλέον σβησμένη- ανάρτηση της στο κοινωνικό δίκτυο που λυμαίνονται τα trolls.

“Ο πατέρας μου δεν σας είχε κάνει τίποτα, δεν σας χρώσταγε τίποτα και όμως τον ξεσκίζατε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Δεν θα επιτρέψω να κάνετε το ίδιο και σε μένα” είπε η Πάρις που από τα 14 της προσπαθεί να μείνει καθαρή από την τοξικότητα των followers που την παρενοχλούν στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/p

“Δεν θα με αναγκάσετε να σβήνω σχόλια σας με το χέρι όπως έκανα από πιτσιρίκι. Φτάνει πια” έγραψε η 17χρονη πλέον κληρονόμος ενός ονόματος που έχει αποδειχθεί χρυσό αλλά και καταραμένο για όσους το κουβαλούν.

“Υπήρξα αλκοολική”

Μαθήτρια σε κολλέγιο και με συναντήσεις σε κέντρα απεξάρτησης από το αλκοόλ στην καθημερινότητα της όπως εξομολογήθηκε η ίδια, η Πάρις πληρώνει το τίμημα του να έχει για πατέρα έναν διάσημο που ακόμη και μετά τον μυστήριο επίλογο της ζωής του είναι ευπώλητος αλλά και επιδραστικός στη μουσική σκηνή του τώρα.

paris insta

“Είναι τόσο ενοχλητικά εγωιστικό που μου επιτίθεστε για οτιδήποτε γράφω. ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝ! Δεν είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι τις επιθέσεις ούτε να εκπληρώνω τις απαιτήσεις σας” έγραψε.

“Υπήρξα η μόνη που κάθησα και ασχολήθηκα με όσα μου γράφετε. Δεν το έχει κάνει κανένας άλλος. Ούτε η Κάιλι, ούτε η Κένταλ (σσ. Τζένερ), ούτε ο Τζάστιν (σσ. Μπίμπερ). Έκανα το λάθος να σας δώσω σημασία. Τώρα πια θα εξαφανιστώ” είπε σκιαγραφώντας την κακοποίηση που δέχεται online. Μια κακοποίηση από φήμες και απαιτήσεις που ο πατέρας της είχε ζήσει πολλάκις.

https://www.instagram.com/p/p

Τα trolls είναι επικίνδυνα

Η Πάρις Τζάκσον δεν είναι η πρώτη διάσημη που έχει δεχθεί ψυχολογικό πόλεμο από τους τοξικούς χρήστες του Instagram. Στο παρελθόν ο Ed Sheeran έφυγε από το κοινωνικό δίκτυο για να αποφύγει τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του ενώ ακόμη και η σκληρόπετση Iggy Azalea έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τους χρήστες του Instagram που απολαμβάνουν να κακοποιούν με σχόλια και λέξεις διάσημα πρόσωπα που διατηρούν προφίλ στο Instagram με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους.

https://www.instagram.com/p/p

Η ιδιωτικότητα στα χρόνια των social media απαιτεί είτε προσεκτικούς χειρισμούς (βλ. αδιαφορία) είτε διαγραφή του λογαριασμού σου. Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει το δεύτερο διεκδικώντας αυτό που δεν είχε ποτέ ο πατέρας της. Μια κανονικότητα σε μια ζωή που είναι έτσι και αλλιώς σαρκοβόρα.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ