ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-Χο, σπάνε τα ρεκόρ και σε εισπράξεις

Όσκαρ 2020: Τα «Παράσιτα»  του Μπονγκ Τζουν-Χο, σπάνε τα ρεκόρ και σε εισπράξεις
AP Photo/Ahn Young-joon

Ο Μπονγκ Τζουν-χο ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο των φετινών βραβείων Όσκαρ. Κάτι που φαίνεται να αντανακλάται και στα ταμεία, αφού η ταινία του παρουσίασε αύξηση κατά 234%, των εισιτήριων της, στο box office.

Ήταν έτσι κι αλλιώς μια από τις πιο πετυχημένες ξενόγλωσσες ταινίες στα αμερικανικά ταμεία, αλλά μετά τη βράβευσή τους, τα «Παράσιτα» ολοκλήρωσαν τον οσκαρικό τους θρίαμβο και με τη μεγαλύτερη αύξηση στα ταμεία που γνώρισε ταινία βραβευμένη με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το ρεκόρ κρατούσε η περσινή επίδοση του «Πράσινου Βιβλίου» που είδε αστρονομική αύξηση 121% μετά τα Όσκαρ.

Τα «Παράσιτα» συγκέντρωσαν 5.5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, συνολικά 8.8 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην εβδομάδα από τη μέρα που θριάμβευσε στα Όσκαρ, φτάνοντας τα 44 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μόνο στην Αμερική. Παγκοσμίως, η ταινία έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση του ενδιαφέροντος του ελληνικού κοινού για την ταινία μετά τα Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ