ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του No Time To Die στην Κίνα - Θύμα του κοροναϊού ο Τζέιμς Μποντ

Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του No Time To Die στην Κίνα - Θύμα του κοροναϊού ο Τζέιμς Μποντ
Imdb

Η επίσημη πρεμιέρα του «No Time to Die», της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, στην Κίνα επρόκειτο να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Όμως, μόλις ακυρώθηκε, όπως και η επίσκεψη στη χώρα των πρωταγωνιστών και άλλων συντελεστών της ταινίας. 

Η απόφαση είναι, φυσικά, συνέπεια της εξάπλωσης του κοροναϊού που, μετά την τεράστια απώλεια σε ζωές και τις χιλιάδες ανθρώπων που ασθενούν, έχει κλείσει σχεδόν όλες τις -70.000 περίπου- κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, κοστίζοντας στην ανθηρή βιομηχανία του κινηματογράφου της αχανούς χώρας.

Το κόστος ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως τώρα.

Η πρεμιέρα ακυρώθηκε επειδή, ακόμα κι αν ως τότε τα σινεμά έχουν επαναλειτουργήσει, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Ναόμι Χάρις, η συν-σεναριογράφος Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, όλοι Βρετανοί πολίτες, να μπορούν να πάρουν ιατρική άδεια να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Η οικονομική απώλεια που σημαίνει η απουσία της Κίνας από την κινηματογραφική καριέρα του «No Time to Die» είναι ανυπολόγιστη.

Το «Spectre», η προηγούμενη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ στην οθόνη, είχε παγκόσμιες εισπράξεις 880,67 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 83,51, δηλαδή περίπου το 10%, έγιναν στην Κίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ