ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τι έκανε η Μπριζίτ Μακρόν και εξόργισε τη σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ - Το οργισμένο SMS

Τι έκανε η Μπριζίτ Μακρόν και εξόργισε τη σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ - Το οργισμένο SMS
Ludovic Marin/Pool Photo via AP

H σύντροφος του Γάλλου πρώην Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, η ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ, είναι πολύ θυμωμένη με τη Μπριζίτ Μακρόν και έχει τους λόγους της: Η τελευταία όχι μόνο δεν της έστειλε πρόσκληση σε γεύμα που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για τις πρώην Πρώτες Κυρίες, αλλά κάλεσε την επί επτά χρόνια σύντροφο του Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ...

Αυτό υποστηρίζει το Paris Match, που πήρε συνέντευξη από τον Ολάντ και την Γκαγιέ, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε αν η ερωμένη του Ολάντ ήταν αυτή που «σφύριξε» την είδηση στο περιοδικό. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η 47χρονη ηθοποιός έστειλε ένα οργισμένο SMS στην 66χρονη Μπριζίτ Μακρόν. Η κρυφή ερωτική σχέση της Γκαγιέ με τον Ολάντ, την εποχή που ο τότε Γάλλος πρόεδρος διατηρούσε ακόμη επισήμως δεσμό με την Τριερβελέρ, είχε προκαλέσει πάταγο στη Γαλλία όταν βγήκε στη φόρα, το 2014.

Αν και η Γκαγιέ απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και δεν είχε αναλάβει καθήκοντα Πρώτης Κυρίας, ζούσε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ολάντ, μέχρι το 2017, που τον διαδέχθηκε στην προεδρία της χώρας ο Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, η Μπριζίτ επέλεξε να μην καλέσει στο γεύμα την Γκαγιέ, αλλά τη Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφο του Ολάντ από το 2007 μέχρι το 2014 όταν και αποκαλύφθηκε η απιστία του, καθώς και τη σύζυγο του Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι. Η Γκαγιέ δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο τότε, αλλά η απουσία της από το γεύμα με τις πρώην πρώτες κυρίες της Γαλλίας είχε προκαλέσει αίσθηση στο δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο της χώρας, όπως και η απουσία της από την κηδεία του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο λόγος που δεν πήγε στην κηδεία, ήταν ότι η Γκαγιέ «δεν άντεχε να συναντηθεί με τους Μακρόν».

AP 17134369161862

Στην τελετή παράδοσης της Προεδρίας, η Ζιλί Γκαγιέ ήταν επίσης απούσα από τ πλευρό του Ολάντ (@Yoan Valat, Pool via AP)

Το Paris Match γράφει επίσης ότι η Γκαγιέ χαρακτήρισε «προδότη» τον Μακρόν: «Δεν αντέχει τον τρόπο με τον οποίο [οι Μακρόν] άλλαξαν στρατόπεδο και σκέφτηκαν να κόψουν την κρατική επιχορήγηση του ιδρύματος του Ολάντ, ούτε το γεγονός ότι προσέγγισαν το ζεύγος Σαρκοζί». Προ ημερών δύο δημοσιογράφοι της Le Monde αποκάλυψαν σε ραδιοφωνική εκπομπή του Europe 1 ότι πιθανώς ο ίδιος ο Σαρκοζί να ήταν που ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τις μυστικές επισκέψεις του Ολάντ στην Γκαγιέ, την εποχή που είχε ακόμη επισήμως δεσμό με τη Βαλερί Τριερβελέρ.

AP 17220417066077

Η σχέση του Ολαντ με την Τριερβελέρ τελείωσε όταν ήρθαν στο φως οι φωτογραφίες του πρώτου με την Γκαγιέ (@AP Photo/Francois Mori)

ΟΙ δύο δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι ο Σαρκοζί τους είχε καλέσει στο γραφείο του ενοχλημένος με την έρευνά τους για τις καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών στη διάρκεια της καμπάνιας επανεκλογής του το 2012. Οργισμένος ο Σαρκοζί φέρεται να τους είπε, όπως λένε, «να κοιτάξουν τις δουλειές του Ολάντ», προσθέτοντας ότι σύμφωνα με φήμες ο τελευταίος έφευγε με σκούτερ από το Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει πολύ συχνά μια καλή του φίλη. ΟΙ δύο δημοσιογράφοι δεν έψαξαν το θέμα, αλλά η είδηση έσκασε τρεις μήνες αργότερα σε γαλλικά ταμπλόιντ με πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του Ολάντ πάνω σε σκούτερ να επισκέπτεται το διαμέρισμα της Γκαγιέ στο Παρίσι,.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ