ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χοακίν Φοίνιξ: Σώζει δύο αγελάδες από τη σφαγή (vid)

Χοακίν Φοίνιξ: Σώζει δύο αγελάδες από τη σφαγή (vid)
Jordan Strauss/Invision/AP

Ακτιβιστής στα λόγια, αλλά και στην πραγματικότητα ο Χοακίν Φοίνιξ, τον οποίο η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που παίρνει από μια φάρμα δύο αγελάδες, γλτώνοντάς τις από τη σφαγή

Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, ο Χοακίν Φοίνιξ πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Joker και ένα από τα πράγματα που συζητήθηκαν πολύ ήταν η ευχαριστήρια ομιλία του.

Ο ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε το βήμα και απευθύνθηκε στο παγκόσμιο κοινό, μιλώντας για την αξία της αγάπης και της δεύτερης ευκαιρίας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για το φυσικό κόσμο. Και φυσικά μίλησε και για τα δικαιώματα των ζώων, των οποίων είναι υπέρμαχος: «Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να αναπαράγουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά να της κλέβουμε το μωρό, παρά τις κραυγές και την αγωνία της. Και μετά παίρνουμε το γάλα της που προορίζεται για το μοσχάρι της και το βάζουμε στον καφέ και στα δημητριακά μας», είπε ανάμεσα στα άλλα.

Όλα αυτά δεν ήταν μόνο λόγια. Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ηθοποιός διέσωσε μια αγελάδα και το μωρό της από μια φάρμα στην Καλιφόρνια και μετέφερε τα ζώα σε μια άλλη φάρμα όπου θα μπορέσουν να ζήσουν χωρίς την απειλή της σφαγής.

Το βίντεο δείχνει τον Φοίνιξ να περπατά στη φάρμα με τον πρόεδρο της εταιρείας που την εκμεταλλεύεται. Οι δυο τους διαφώνησαν για λίγο για το κατά πόσο οι αγελάδες εκτρέφονται για το κρέας τους ή δολοφονούνται. Στη συνέχεια ο Φοίνιξ άρπαξε το μοσχάρι στην αγκαλιά του και το έβγαλε έξω από τη φάρμα. Μετά, επέστρεψε και πήρε τη μητέρα του. Και τα δύο ζώα, το οποία ο ηθοποιός ονόμασε Λίμπερτι (τη μητέρα) και Ίντιγκο (το μωρό), εμφανίζονται στη συνέχεια του βίντεο να περπατούν ελεύθερα στο νέο τους σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ