ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Victoria’s Secret: Πουλήθηκε για 525 εκατομμύρια δολάρια

Victoria’s Secret: Πουλήθηκε για 525 εκατομμύρια δολάρια
Evan Agostini/Invision/AP

Η πώληση της θρυλικής φίρμας εσωρούχων Victoria’s Secret έρχεται μετά τα σκάνδαλα και τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της. 

Οι περίφημοι άγγελοι της Victoria’s Secretαλλάζουν ιδιοκτήτη. Η έως τώρα ιδιοκτήτρια εταιρεία, L Brands Inc, αποφάσισε να πουλήσει το 55% της θρυλικής φίρμας εσωρούχων στη Sycamore Partners αντί του ποσού των 525 εκατομμυρίων δολαρίων

Με βάση το ύψος του ποσού στο οποίο ανήλθε το deal, η συνολική αξία της διάσημης μάρκας φαίνεται ότι ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η L Brands θα διατηρήσει το 45%, ενώ ο 82χρονος ιδρυτής και για αρκετές δεκαετίες επικεφαλής της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος Λέσλι Γουέξνερ, θα αποχωρήσει από τις θέσεις προέδρου και CEO, ωστόσο θα παραμείνει στο νέο διοικητικό συμβούλιο της L Brands ως επίτιμος πρόεδρος. «Σκέφτομαι τις ατελείωτες δυνατότητες που διαθέτει η εταιρεία. Και έχω σκεφτεί για το σημείο στο οποίο πρέπει να βρίσκομαι. Σύμφωνα με μια προσεκτική εξέταση, αποφάσισα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε τα ηνία σε νέα ηγεσία» είπε στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους ο Γουέξνερ.

Η πώληση της θρυλικής φίρμας έρχεται μετά από απανωτά σκάνδαλα και τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της. Στο τέταρτο τρίμηνο του περσινού οικονομικού έτους, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 10%. Η Victoria’s Secret, όμως, παραμένει η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης στο είδος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ