ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Η αντεπίθεση - «Ο τίτλος Sussex Royαl δεν ανήκει στη βασίλισσα»

Μέγκαν και Χάρι: Η αντεπίθεση - «Ο τίτλος Sussex Royαl δεν ανήκει στη βασίλισσα»
Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP

Ο Χάρι και η Μέγκαν θα κάνουν τη χάρη της Ελισάβετ, αλλά όχι και πολύ πρόθυμα. Όπως ανακοίνωσαν επίσημα, θα πάψουν να χρησιμοποιούν τον τίτλο Sussex Royal, διευκρινίζοντας όμως ότι η βασίλισσα δεν είχε κανένα δικαίωμα να το απαιτήσει.  

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έδωσαν τη δική τους απάντηση, μέσα από τον ιστότοπο sussexroyal.com, στο αίτημα της Ελισάβετ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον τίτλο Sussex Royal στις δραστηριότητές τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοινωση, «δεν ανήκει στη βασίλισσα η λέξη Royal» και κακώς εκείνη απαιτεί να την εγκαταλείψουν. Στη νέα ανακοίνωσή τους, επανέλαβαν παρόλα αυτά τη δέσμευσή τους ότι θα σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν μετά την άνοιξη του 2020.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών μεταξύ του ζευγαριού και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σχετικά με τον τρόπο που θα εμφανίζονται και θα αυτοπροσδιορίζονται στο μέλλον. «Συμφωνήθηκε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί επισήμως αυτήν την άνοιξη, δεν θα ονομάζεται Sussex Royal Foundation», γνωστοποίησε εκπρόσωπος τύπου του ζευγαριού. «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προτίθενται να χρησιμοποιούν το Sussex Royal σε οποιοδήποτε πεδίο μετά την Άνοιξη του 2020». Προς το παρόν, πάντως, ο Χάρι και η Μέγκαν χρησιμοποιούν εκτενώς το συγκεκριμένο όνομα.

Screen Shot 2020 02 24 at 09.23.57

Ο ιστότοπός τους ονομάζεται sussexroyal.com και είχαν αιτηθεί να κατοχυρώσουν ως εμπορικό σήμα τις φράσεις Sussex Royal και Sussex Royal Foundation για χρήση τους σε βιβλία, γραφική ύλη, ενδύματα και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Εκτός από την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου του ζευγαριού, υπάρχει και μια αλλαγή στο επίσημο site τους, το sussexroyal.com. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας έχουν προσθέσει μια ενότητα στην σελίδα τους, στην οποία επιμένουν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον τίτλο αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν είτε στην Βρετανία, είτε στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ