ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το 2020 πηγαίνουμε διαστημική κρουαζιέρα με το «Avenue 5»

Το 2020 πηγαίνουμε διαστημική κρουαζιέρα με το «Avenue 5»
©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Με τις διαστημικές «κρουαζιέρες» να απέχουν μια ανάσα από την πραγματοποίηση στην «κανονική» μας ζωή, η HBO μέσα από το Vodafone TV μάς δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την… κανονικότητα σε μερικές (;) δεκαετίες από σήμερα: Φύγαμε λοιπόν, για «κρουαζιέρα» στο διάστημα με το Avenue 5! Η νέα σειρά, που έκανε πρεμιέρα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, «σπάει ταμεία» και ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα συνεχίσει και για δεύτερη σεζόν. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αφού ο δημιουργός της Armando Iannuci (του εξαιρετικά επιτυχημένου Veep) και ο πρωταγωνιστής Hugh Laurie, ο αγαπημένος Dr. House για το ελληνικό κοινό, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας με χιούμορ, δράση και ανατροπές.

Ένα κρουαζιερόπλοιο στον… αέρα

Τι συμβαίνει όμως στο Avenue 5; Ας αποκαλύψουμε μερικά στοιχεία της σειράς χωρίς να «προδώσουμε» τα plot twists και τις σπαρταριστές ατάκες των πρωταγωνιστών. Το Avenue 5 είναι ένα υπερλούξ διαστημόπλοιο – κάτι σαν τα υπερπολυτελέστατα κρουαζιερόπλοια που διασχίζουν σήμερα τους ωκεανούς της Γης, μόνο που αυτό δεν… πλέει, αλλά πετάει και δεν είναι περιτριγυρισμένο από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, αλλά από την απόλυτη σιωπή και το μαύρο σκότος του διαστήματος. Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο λοιπόν, τη στιγμή που ξεκινάει η σειρά, βρίσκεται στη διαδικασία επιστροφής στη Γη μετά από «κρουαζιέρα» οκτώ εβδομάδων στον πλανήτη Κρόνο. Καπετάνιος είναι ο Ryan Clark, τον οποίο υποδύεται ο Hugh Laurie, ενώ μεταξύ των επιβατών βρίσκεται και ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του, ο Herman Judd, το ρόλο του οποίου παίζει ο Josh Gad. Ξαφνικά όμως τα πράγματα αλλάζουν, καθώς μια βλάβη προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο διαστημόπλοιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες, να σκοτωθεί ο μηχανικός και το σκάφος να βγει εκτός πορείας… Το γεγονός αυτό σημαίνει πως αντί να επιστρέψει σύντομα στη Γη, θα χρειαστεί τρία χρόνια στο Διάστημα μέχρι να το καταφέρει!

Picture2

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Εκεί είναι που αρχίζουν τα ευτράπελα, καθώς ο καπετάνιος έχει να διαχειριστεί εξοργισμένους επιβάτες, που είναι και πάμπλουτοι κακομαθημένοι στην πλειονότητά τους, αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του διαστημόπλοιου που είναι ο πιο… αλλοπρόσαλλος από όλους. Παράλληλα, ψάχνει τρόπο να διορθώσει την κατάσταση, αν και μάλλον δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος, αναζητώντας βοήθεια από όποιον μπορεί να εμπιστευθεί και από όποιον κρίνει «λογικό». Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, άλλοι έχουν πανικοβληθεί στην ιδέα πως «ξέμειναν» στο διάστημα, άλλοι απαιτούν λύση εδώ και τώρα από τη NASA και ο πανικός βρίσκεται προ των πυλών. Εν τω μεταξύ στη βάση του διαστημόπλοιου στη Γη η συντονίστρια Rav Mulcair (την υποδύεται εκπληκτικά η Nikki Amuka-Bird) προσπαθεί να βοηθήσει και να σώσει ό,τι σώζεται…

Δείτε το trailer:

Ο Dr. House που έγινε… Captain Clark

Ο Dr. House και οι περιπέτειές του αγαπήθηκαν όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό. Ο σχεδόν… διαβολικός επιστήμονας και η ομάδα του που ανέλυαν τα μυστήρια της ιατρικής και ως κανονικοί ντετέκτιβ έφταναν στη λύση, συγκίνησαν τους τηλεθεατές παγκοσμίως και ανέδειξαν τον Hugh Laurie σε σταρ. Ο τρόπος που ερμήνευσε τον χωλό ιδιοφυή γιατρό, με τις φαρμακερές ατάκες και το βλέμμα που καθηλώνει, μας έπεισε πως αυτός ο άνθρωπος είναι «αληθινός» και όχι δημιούργημα της τηλεόρασης! Στο Avenue 5 ο Laurie πείθει και τον πιο δύσπιστο πως είναι ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ηθοποιούς της γενιάς του, αφού ήδη από τα πρώτα επεισόδια μας έκανε να «ξεχάσουμε» τον υπέροχο House και να αγκαλιάσουμε τον Captain Clark, που αντιμετωπίζει τα πάθη και τα δεινά που τον βρίσκουν με μοναδικό τρόπο. Η ικανότητά του να μπαίνει στον χαρακτήρα που υποδύεται τόσο αβίαστα, μας κάνει να μην μπορούμε να φανταστούμε κανέναν άλλον στη θέση του.

Picture3

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Το μείγμα της επιτυχίας

Μια κατάσταση ιδιότυπης «καραντίνας», που έρχεται από το μέλλον και από την επιστημονική φαντασία, έχει όμως δυνατές ανακλάσεις και στο παρόν, δοσμένη με χιούμορ και ευφυΐα, υποκριτικό ταλέντο και δημιουργικότητα που συναντά κάποιος μόνο σε παραγωγές υψηλού επιπέδου, συνδυάζονται εξαιρετικά στο Avenue 5. Μια κωμική σειρά επιστημονικής φαντασίας, όπως είναι το Avenue 5, σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας, που σημειώνει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως και που φαίνεται πως… ήρθε για να μείνει. Χιούμορ και περιπέτεια, αγωνία και γέλιο που βγαίνει αβίαστα στον τηλεθεατή, είναι στοιχεία που δεν τα συναντάμε συχνά όλα μαζί σε μία σειρά και φαίνεται πως στην παραγωγή αυτή, η HBO το πέτυχε σε ιδανική αναλογία! Το Vodafone TV διαθέτει αποκλειστικά όλα τα επεισόδια αμέσως μετά τη στιγμή που προβάλλονται στις ΗΠΑ και για τους Έλληνες τηλεθεατές, που μπορούν να τα απολαύσουν από την τηλεόραση, το τάμπλετ ή το κινητό τους, όπου κι αν βρίσκονται.

Ανακάλυψε όλες τις ρομαντικές και κωμικές σειρές εδώ

cnn 780x120