ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τίμοθι Χάτον: Κατηγορείται για βιασμό 14χρονης το 1983

Τίμοθι Χάτον: Κατηγορείται για βιασμό 14χρονης το 1983
Alex Berliner/Invision for the Television Academy/AP Images

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τίμοθι Χάτον αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ανήλικης, που του απευθύνει μια γυναίκα για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από 36 χρόνια.

Η γυναίκα, που κατέθεσε μήνυση κατά του Τίμοθι Χάτον σε αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ, είναι η Σέρα Τζόνστον, η οποία λέει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης του ηθοποιού όταν αυτός βρισκόταν στην πόλη για τα γυρίσματα της ταινίας «Iceman» του Φρεντ Σκεπίσι, το 1983. Ο Χάτον έχει κερδίσει Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στα 20 του χρόνια για την ταινία «Συνηθισμένοι Ανθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η Τζόνστον, στα 14 της χρόνια, μαζί με δυο φίλες της, προσκλήθηκαν από τον, 23χρονο τότε, Χάτον και ένα φίλο του σε δωμάτιο ξενοδοχείου και έπεσαν θύματά τους. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν μίλησε τόσα χρόνια γιατί ήταν σίγουρη ότι κανείς δεν θα την πιστέψει, αλλά ένιωσε πιο δυνατή μετά το ξέσπασμα και τη γιγάντωση του κινήματος #metoo.

O Τίμοθι Χάτον σε ανακοίνωσή του, μετά το σχετικό δημοσίευμα στο BuzzFeed, που έκανε την αποκάλυψη, απαντά: «Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έγω γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων από μια γυναίκα με το όνομα Σέρα Τζόνστον, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από μένα. Με απείλησε ότι αν δεν ικανοποιήσω τα αιτήματά της θα πήγαινε στον Τύπο με μια ψεύτικη καταγγελία ότι την κακοποίησα σεξουαλικά 37 χρόνια πριν στον Καναδά. Δεν κακοποίησα ποτέ την κυρία Τζόνστον. Δεν θα σταματήσω να λέω ότι αυτή η ιστορία είναι μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού που βασίζεται πάνω σε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ».

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα του Buzzfeed, μια από τις δύο φίλες της Τζόνστον επιβεβαίωσε την επίσκεψη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Χάτον, ενώ η μητέρα της Τζόνστον δήλωσε ότι έχει μετανιώσει που δεν πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία τότε.

Ενώ αρχικα η Τζόνστον είχε συμφωνήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 135.000 δολαρίων, στη συνέχεια αρνήθηκε με το φόβο ότι ο Χάτον δεν θα κατηγορούνταν ποτέ για την κακοποίηση.

Εξώδικο εστάλη και στο BuzzFeed, προκειμένου να διορθώσει την ιστορία, αφού σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Χάτον η ιστοσελίδα γνώριζε ήδη πριν τη δημοσίευση ότι υπήρχε θέμα συμβιβασμού και αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Το BuzzFeed απάντησε ότι δεν αλλάζει τίποτα και ότι η ιστορία που έχει δημοσιεύσει βασίζεται σε συνεντεύξεις με το θύμα, την κατάθεση της γυναίκας που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ και πέντε ακόμη καταθέσεις που επιβεβαιώνουν την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ