ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ελισάβετ με γάντια σε απονομή μεταλλίων - Για προστασία από τον κορωνοϊό

Η Ελισάβετ με γάντια σε απονομή μεταλλίων - Για προστασία από τον κορωνοϊό
Dominic Lipinski/PA via AP

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε τα μέτρα της, στη σκιά της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού και φόρεσε για πρώτη φορά γάντια σε απονομή μεταλλίων.

Η 93χρονη Ελισάβετ εμφανίστηκε σε τελετή απονομής μεταλλίων, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, φορώντας γάντια, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε αυτήν την τελετή το 1952. Η απόφαση της Ελισάβετ να καλύψει τα χέρια της με γάντια, πάρθηκε μετά την προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό είναι «σημαντικά αυξημένο» μεταξύ των ηλικιωμένων.

Η Ελισάβετ φοράει συχνά γάντια όταν συναντά το κοινό σε εκδηλώσεις ή πάρτι στον κήπο, αλλά όχι σε τελετές απονομής μεταλλίων. Τα λευκά γάντια που φόρεσε σε αυτήν την τελετή, όμως, έδειχναν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που φορά συνήθως όταν συναντά το κοινό σε επίσημες εκδηλώσεις.

Elisabeth 3

@Dominic Lipinski/PA via AP

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, που βρίσκονται σε επίσημη περιοδεία στην Ιρλανδία, δεν φόρεσαν χθες γάντια κατά την άφιξή τους και χαιρέτισαν τους πάντες με γυμνά χέρια. Σύμφωνα με αξιωματούχο του παλατιού, το πριγκιπικό ζεύγος, μπορεί να μην έχει κόψει τις χειραψίες, ωστόσο λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ