ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται οι συναυλίες του Κολομβιανού σταρ Maluma σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται οι συναυλίες του Κολομβιανού σταρ Maluma σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Chris Pizzello/Invision/AP

Αναβάλλονται, λόγω κορωνοϊού, οι προγραμματισμένες συναυλίες του Κολομβιανού σταρ Maluma που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 και 13 Μαρτίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Η διοργανώτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σεβόμενοι την ανακοίνωση της Πολιτείας για αναστολή εκδηλώσεων άνω των 1000 ατόμων οι προγραμματισμένες για 11 και 13 Μαρτίου συναυλίες του MALUMA στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αναβάλλονται. Η διοργανώτρια εταιρεία και ο καλλιτέχνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης των δύο μεγάλων αυτών συναυλιών και θα προβούν σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες».

Για τις δύο αυτές ζωντανές εμφανίσεις του δημοφιλή τραγουδιστή είχαν προπωπληθεί δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια.

Οι συνέπειες του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να επηρεάζουν με αυξανόμενους ρυθμούς και τα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα. Η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οδηγούν, μοιραία, σε σημαντικές αλλαγές του ελληνικού χάρτη ψυχαγωγίας.

Μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αν και η προσέλευση του κοινού ήταν αρκετά μειωμένη, οι μεγάλοι χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τα θέατρα και τις μουσικές σκηνές συνέχιζαν κανονικά τις παραστάσεις τους. H αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο και κυρίως η απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων, δημιούργησαν νέα δεδομένα. Το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, όπως ξεκαθαρίστηκε μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης που έκανε η Λίνα Μενδώνη, δεν πρόκειται να λάβει ειδικά μέτρα καθώς «ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία».

Οι μεγάλες θεατρικές σκηνές, όπως το Εθνικό Θέατρο, το «Παλλάς», το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αρκετά ακόμη, συνεχίζουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τις παραστάσεις τους ακόμη κι αν κάποιες από αυτές λειτουργούν με μικρότερο αριθμό θεατών. Εκεί που τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ είναι στις μικρές θεατρικές σκηνές που δεν μπορούν να πάρουν το οικονομικό ρίσκο να συνεχίσουν. Κάποιες από αυτές λοιπόν αναγκάστηκαν είτε να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους ή να κατεβάσουν τις παραστάσεις τους νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ