ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The Plot Against America: H νέα σειρά της HBO που αξίζει την προσοχή μας το 2020

The Plot Against America: H νέα σειρά της HBO που αξίζει την προσοχή μας το 2020
©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Δυναμικά έχει μπει στο 2020 η HBO με σειρές που όχι μόνο κέρδισαν το κοινό, αλλά θέτουν τις βάσεις για να περιληφθούν στις καλύτερες της ιστορίας της τηλεόρασης. Δύο από αυτές είναι οι μίνι – σειρές The Plot Against America και The Undoing και αξίζουν ιδιαίτερα την προσοχή μας και μπορείτε να απολαύσετε αποκλειστικά μέσα από το Vodafone TV.

The Plot Against America: Η σκοτεινή πλευρά της ιστορίας

Ξεκινώντας με το The Plot Against America, που έκανε πρεμιέρα αυτόν τον Μάρτιο και στην Ελλάδα το βλέπουμε από το Vodafone TV, αρκεί να πούμε πως πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργηματικού ομώνυμου μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ, σε διασκευή του David Simon και Ed Burns. Το βιβλίο μιλά για την περίπτωση του Charles Lindbergh, ενός πολιτικού στην Αμερική λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και περιγράφει έναν κόσμο όπου αυτός ο αντισημίτης είχε υποτίθεται κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ το 1940, αντί του Φράνκλιν Ρούσβελτ. Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από την οπτική μιας οικογένειας μεσοαστών Εβραίων που ζει στο Νιου Τζέρσι και υφίσταται όλες τις επιπτώσεις της ρητορικής και της πολιτικής του.

Δείτε το τρέιλερ:


Η HBO μεταφέρει αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία στη μικρή οθόνη, σε μία μίνι – σειρά έξι συνολικά επεισοδίων. Πρωταγωνιστεί η Wynona Ryder, που κάνει δυναμικό come back και κερδίζει τους πάντες με το υποκριτικό της ταλέντο. Από κοντά ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών όπως η Zoe Kazan, ο Morgan Spector, ο John Turturro ενώ στο ρόλο του διαβολικού πολιτικού που παραπέμπει σε έναν «Αμερικανό Χίτλερ», βλέπουμε τον Ben Cole. Πώς θα ζούσε μια εβραϊκή οικογένεια στην Αμερική της Κου Κλουξ Κλαν, εάν επικεφαλής του κράτους ήταν ένας υποστηρικτής της; Ποια θα ήταν η ποιότητα της ζωής στις ΗΠΑ και πώς θα βίωνε η αμερικανική κοινωνία την άνοδο του φασισμού, ενώ η Ευρώπη βίωνε τον όλεθρο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Αδόλφου Χίτλερ; Τελικά, πώς θα επηρεαζόταν ολόκληρη η παγκόσμια ιστορία; Ερωτήματα που αγγίζουν την ίδια την ύπαρξη των σημερινών κοινωνιών και τα οποία μέσω του The Plot Against America, εξελίσσονται σε μια δυνατή ιστορία με εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.

12

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

The Undoing: Όταν η «τέλεια ζωή» δεν είναι όπως νομίζεις

Εντελώς διαφορετικό το πεδίο που αναπτύσσεται στο The Undoing, το οποίο θα προβληθεί στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Vodafone TV, το «ΣΠΙΤΙ της HBO» το ερχόμενο Φθινόπωρο. Αν και έχει ως κοινό σημείο με το The Plot Against America ότι και τα δύο βασίζονται σε βιβλίο (το The Undoing στο You Should Have Known της Jean Hanff Korelitz), οι ομοιότητές τους τελειώνουν εκεί. Πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα με στοιχεία θρίλερ που υπόσχεται να κρατήσει τους τηλεθεατές μέχρι το τέλος. Μεγάλο «όπλο» του The Undoing τα σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ που συνθέτουν το καστ: Πρωταγωνίστρια η Nicole Kidman και μαζί της οι Hugh Grant και Donald Sutherland ενώ πίσω από τις κάμερες βρίσκονται η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης Susanne Bier και ο παραγωγός της τεράστιας επιτυχίας Big Little Lies, David E. Kelley – προσωπικότητες της τηλεόρασης που αποτελούν εγγύηση επιτυχίας.

Δείτε το τρέιλερ:

Η σειρά που θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα επεισόδια, διηγείται την ιστορία της Grace Fraser μιας επιτυχημένης ψυχολόγου, την οποία υποδύεται η Kidman. Είναι παντρεμένη με τον Jonathan (στο ρόλο ο Hugh Grant) και έχουν μαζί έναν γιο, μαθητή σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Νέας Υόρκης. Ένας βίαιος θάνατος όμως θα ανατρέψει τη φαινομενική ηρεμία της «κανονικής» ζωής τους, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Ο ρόλος του Donald Sutherland ως πατέρα της Grace αναμένεται να αποδειχθεί κομβικός στην εξέλιξη της πλοκής. Η Nicole Kidman επιστρέφει όχι μόνο με μια εξαιρετική ερμηνεία, αλλά και με τις μακριές, κόκκινες μπούκλες της που μας είχαν λείψει!

13

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Αυτές είναι μόνο δύο από τις νέες σειρές της ΗΒΟ που έρχονται αποκλειστικά στο Vodafone TV και αναμένεται να ξεχωρίσουν και να σημαδέψουν την τηλεοπτική ιστορία της χρονιάς που διανύουμε!

Ανακάλυψε όλες τις δραματικές σειρές εδώ

cnn 780x120