ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Girls: Πέντε μαθήματα ζωής που μας δίνουν τα κορίτσια της Lena Dunham

Girls: Πέντε μαθήματα ζωής που μας δίνουν τα κορίτσια της Lena Dunham
©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Girls. Η σειρά που μετέφερε στη μικρή οθόνη με τον πλέον χιουμοριστικό και ταυτόχρονα ειλικρινή τρόπο μια μικρογραφία της καθημερινότητας των γυναικών της γενιάς των Millennials.

Η γενιά του «εγώ» και των selfies ήρθε σε πρώτο τηλεοπτικό πλάνο με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο μέσα από την επιτυχημένη σειρά της HBO που φέρει την υπογραφή της Lena Dunham. Διότι η Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης -η οποία πρωταγωνιστεί επίσης στη σειρά- δεν θέλησε να δημιουργήσει απλώς τα δικά της τηλεοπτικά κορίτσια για να αλλάξει προς τον καλύτερο την εικόνα που έχουν οι άλλες γενιές για τους Millennials. Αντιθέτως, στόχος της ήταν να φέρει τους νέους αυτής της γενιάς αντιμέτωπους με τους προσωπικούς τους «δαίμονες», δίνοντας παράλληλα στους μεγαλύτερους την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στην ομολογουμένως σκληρή καθημερινότητα της πιο «εγωκεντρικής» και «ναρκισσιστικής» -όπως συχνά την αποκαλούν- γενιάς.

Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες των Girls -η Hannah, η Marnie, η Jessa και η Shoshanna- κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα στην ενήλικη ζωή με φόντο την κοσμοπολίτικη και παράλληλα σκληρή Νέα Υόρκη. Οι οικονομικές δυσκολίες, οι έρωτες χωρίς ανταπόκριση, η φιλία, το στρες αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, όπως η σεξουαλική παρενόχληση και η άμβλωση, έρχονται στην επιφάνεια μέσα από έναν έξυπνο, καυστικό, συγκινητικό και συνάμα χιουμοριστικό τρόπο με από την ξεχωριστή αυτή σειρά.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Πως πέρα από μοναδικές στιγμές γέλιου, τα Girls -τα οποία έχουμε τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «ΣΠΙΤΙ της HBO» στην Ελλάδα, - προσφέρουν και μεγάλα μαθήματα ζωής: Από τη σημασία της φιλίας στην αξία της ειλικρίνειας -και όχι μόνο. Πέντε από τα πλέον σημαντικά εντοπίζονται στη λίστα που ακολουθεί.

12

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

1- Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και αν η αλήθεια ενοχλεί πολλούς

Το να μιλάμε ανοιχτά για οτιδήποτε νιώθουμε ή σκεφτόμαστε σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η ειλικρίνεια μπορεί να ενοχλήσει πολλούς και να κάνει ακόμη περισσότερους να απομακρυνθούν από εμάς. Ωστόσο, μέσα από την ειλικρίνεια, έρχεται συχνά η εποικοδομητική κριτική η οποία μπορεί να βοηθήσει τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας να βελτιωθούν, σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Όσο πιο ειλικρινείς είμαστε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ουσιαστικές σχέσεις με γερές βάσεις

2- Δεν πρέπει να φοβόμαστε να εγκαταλείψουμε τη ζώνη της άνεσής μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι συνήθειες που δημιουργούμε μας προσφέρουν ένα πολύτιμο αίσθημα ασφάλειας, το οποίο μας βοηθά να αισθανόμαστε συχνά λιγότερο στρες σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, το να μένουμε προσκολλημένοι σε μία ρουτίνα, μας στερεί τη δυνατότητα να δημιουργούμε νέες, δυνατές αναμνήσεις και να βιώνουμε εμπειρίες που δύνανται να μας βοηθήσουν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να κάνουμε το επόμενο, μεγάλο βήμα στη ζωή μας.

3- Η αξία του να διακρίνουμε την επαγγελματική από την προσωπική μας ζωή

Η επίτευξη καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή είναι το ζητούμενο για τους σύγχρονους εργαζόμενους εν έτει 2020. Τα Girls της Lena Dunham, όμως μας δείχνουν πως εξίσου σημαντικός είναι ο διαχωρισμός της προσωπικής και εργασιακής μας πραγματικότητας. Το να καταφέρουμε να θέσουμε συγκεκριμένα όρια αναφορικά με τα προσωπικά θέματα που μοιραζόμαστε στο εργασιακό μας περιβάλλον, μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη απόφαση στο άμεσο αλλά και το έμμεσο μέλλον.

4- Είναι σημαντικό να έχουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο για ό,τι κάνουμε

Η ύπαρξη ενός εναλλακτικού σχεδίου μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας στην περίπτωση που τα σχέδιά μας δεν ευδοκιμήσουν. Συμβουλή σημαντική, ειδικότερα για τους νέους της γενιάς των Millennials οι οποίοι δεν φημίζονται για την υπομονή τους.

5- Η φιλία είναι μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που τα κορίτσια της Lena Dunham δίνουν στον σύγχρονο τηλεθεατή σχετίζεται με τον ρόλο της φιλίας στη ζωή του ανθρώπου. Παρά το γεγονός πως η δημιουργία μιας επιτυχημένης καριέρας μπαίνει σε πρώτο πλάνο σε ό,τι αφορά στους στόχους μας, είναι σημαντικό να μεριμνούμε να αφιερώνουμε χρόνο στους φίλους μας. Διότι η φιλία αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

13

©2020 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

Δείτε το τρέιλερ:

Αποκλειστικά στο Vodafone TV, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα κορίτσια της Lena Dunham να εισέρχονται στον κόσμο των ενηλίκων και μέσα από τις εμπειρίες που αποκτούν, να μοιράζονται μαζί μας απλά αλλά σημαντικά μαθήματα ζωής μέσα σε έξι κύκλους και 63 επεισόδια.

Ανακάλυψε όλες τις ρομαντικές και κωμικές σειρές εδώ

cnn 780x120