ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Θύελλα επικρίσεων για τη συναυλία των Stereophonics με τους 26.000 θεατές

Κορωνοϊός: Θύελλα επικρίσεων για τη συναυλία των Stereophonics με τους 26.000 θεατές
AP Photo/Joel Ryan

Καταιγισμό επικρίσεων δέχεται στο Twitter και σε άλλα social media τις τελευταίες ώρες το ροκ συγκρότημα των Stereophonics, εξαιτίας της απόφασής τους να μην ακυρώσουν την προγραμματισμένη συναυλία τους στο Κάρντιφ της Ουαλίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το event όχι μόνο πραγματοποιήθηκε κανονικά, αλλά το συγκρότημα ανέβασε το ίδιο φωτογραφίες και βίντεο από τον κατάμεστο συναυλιακό χώρο με τους 26.000 φαν να παραληρούν και με τη λεζάντα «Cardiff is rockin». To παράδειγμά τους μιμήθηκαν και πολλοί μουσικόφιλοι που βρέθηκαν μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος, διακινδυνεύοντας να κολλήσουν το νέο κορωνοϊό.

Πάντως, αρκετοί χρήστες στα social media επέκριναν σφοδρά το συγκρότημα, αποκαλώντας τα μέλη της ανεύθυνα και επισημαίνοντας ότι ο εγωκεντρισμός τους μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Η εφημερίδα Mirror παραθέτει χαρακτηριστικά κάποιες από τις αναρτήσεις:

«Είναι μια τόσο εγωιστική πράξη! Τα άτομα στο κοινό μάλλον δεν κινδυνεύουν λόγω της νεαρής τους ηλικίας, αλλά μπορεί να κολλήσουν πιο μεγάλους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους τους». «Ζω στην Ιταλία. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας. 2000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και είμαστε μόνο στην αρχή. Αυτού του βαθμού η απερισκεψία σε αφήνει άφωνο. Καλή τύχη φίλοι μου». «Το γεγονός ότι δεν ακυρώθηκε το event με ξεπερνά. Απίστευτη ανευθυνότητα», είναι μερικά από τα σχόλια.

Παρά την κατακραυγή, υπήρχαν και κάποιοι από τους θαυμαστές του γκρουπ που έσπευσαν να το υπερασπιστούν:

«Χαίρομαι που δεν ακυρώθηκε. Παρά τα σχόλια όσων λένε ότι έπρεπε να μη γίνει, είναι προφανές ότι όσοι ήταν εκεί πήγαν με τη θέλησή τους», έγραψε ένας χρήστης, με έναν άλλο να συμπληρώνει: «Μην επιτίθεστε στους Phonics. Εφόσον η κυβέρνηση (του Μπόρις Τζόνσον) δεν κλείνει σχολεία, γυμναστήρια, τις δημόσιες συγκοινωνίες ή τα σύνορα, γιατί να ακυρώσει μια συναυλία;»

Το συγκρότημα βρίσκεται εν μέσω περιοδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Σύμφωνα με το site τους, οι επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες είναι στο Λονδίνο, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιηθούν. Σύμφωνα με τη Mirror, όταν ρωτήθηκε ο μάνατζερ της μπάντας για τη συναυλία στο Κάρντιφ και την κατακραυγή, η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο», ενώ παράπεμψε τους δημοσιογράφους στους υπεύθυνους του χώρου διεξαγωγής και στις τοπικές Αρχές.

Οι Stereophonics δημιουργήθηκαν το 1992 και είναι πολύ αγαπητοί στη χώρα τους, αλλά και παγκοσμίως. Έχουν κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ, πέντε εκ των οποίων έφτασαν στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ