ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Το χαμηλότερο box office εδώ και 22 χρόνια - Κλείνουν οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Το χαμηλότερο box office εδώ και 22 χρόνια - Κλείνουν οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Αρχής γενομένης από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, οι κινηματογράφοι κλείνουν στις ΗΠΑ, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες αποφάσισαν να κλεισουν οι κινηματογράφοι και στις δύο πόλεις. Τα σινεμά στις δύο μεγαλουπόλεις παρέμειναν ανοιχτά μέχρι και χθες Κυριακή, εφαρμόζοντας περιορισμούς στην απόσταση των θεατών και εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα υγιεινής για τους θεατές και τους εργαζόμενους στις αίθουσες.

Η απόφαση ήρθε ως αποτέλεσμα της γενικής καραντίνας στην οποία μπαίνουν και οι δύο πόλεις, όπου έχουν κλείσει ήδη όλα τα καταστήματα, εστιατόρια, θεάτρα και χώροι ψυχαγωγίας, αλλά και λόγω της κατακορυφης πτώσης του box office - έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 22 χρόνια- συνέπεια όχι μόνο των περιορισμένων εισιτηρίων που κόπηκαν λόγων των μέτρων, αλλά και του γεγονότος ότι το κοινό προτίμησε να μείνει στο σπίτι του.

Έτσι κι αλλιώς είχαν προηγηθει οι αναβολές εξόδου στις αίθουσες πολύ σημαντικών κυκλοφοριών, όπως η ταινία «Mulan» της Disney, το «No Time to Die» και το «A Quiet Place 2». Στους κινηματογράφους παιζόταν κατά κύριο λόγο το «Φύγαμε» της Pixar, το «Bloodshot» με τον Βιν Ντίζελ και το πολυσυζητημένο «The Hunt», ενώ δοκιμάστηκαν και μερικές ανεξάρτητες ταινίες όπως το εξαιρετικό «Never Rarely Sometimes Always» της Ελάιζα Χίτμαν που βραβεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο 70ό Φεστβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου .

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ολικό κλείσιμο των κινηματογράφων σε όλες τις Η.Π.Α., αλλά και στις χώρες που αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν όπως η Γαλλία. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Αγγλία, η οποία δοκιμάζει μια διαφορετική πολιτική κατά της πανδημίας, που δεν περιλαμβάνει κλείσιμο των δημόσιων χώρων.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α., που οι κινηματογράφοι κλείνουν για οποιονδήποτε λόγο εκτός από έκτακτες καιρικές συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ