ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Home Entertainment: Οnline οι παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Home Entertainment: Οnline οι παιδικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου
Pixabay

Το πιο δύσκολο πράγμα, στην εποχή της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, είναι να ψυχαγωγήσεις τα παιδιά. Το Εθνικό Θέατρο έχει τη λύση... 

Μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, των έκτακτων μέτρων για το κλείσιμο των σχολείων, λόγω κορωνοϊού, και την παραμονή των παιδιών στο σπίτι, πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αναζητούν τρόπους να απασχολήσουν τα παιδιά τους δημιουργικά στο σπίτι.

Στη γειτονική Ιταλία, η οποία πλήττεται σημαντικά από την πανδημία κι έχει θέσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της σε καραντίνα, ο Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, ζήτησε να μεταδοθούν στην τηλεόραση περισσότερα προγράμματα με μουσική, θέατρο, τέχνη και κινηματογράφο. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος που παραμένει για μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι, θα έχει την δυνατότητα να ψυχαγωγείται ποιοτικά. Επιπλέον, ο υπουργός ενθάρρυνε τους καλλιτέχνες να προβάλλουν τα σόου τους στα social media.

Ακολουθώντας, λοιπόν, αυτή την ιδέα, το Εθνικό Θέατρο, διαθέτει στην επίσημη σελίδα του, ψηφιοποιημένες πολλές και καλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, προηγούμενων ετών, σκηνοθετημένες από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α., τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε είτε ηχητικά είτε μέσω βίντεο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε, λοιπόν, το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου και να απολαύστε online, μαζί με τα παιδιά σας, την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

* Στα δεξιά της κάθε παράστασης, εκεί που αναφέρεται το «Οπτικοακουστικό Υλικό», θα δείτε και θα επιλέξετε τις δυνατότητες που δίνει η κάθε παράσταση (ήχου ή βίντεο).

Info: www.n-t.gr

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ