ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Οι μεγάλοι οίκοι μόδας παράγουν χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν την έλλειψη

Κορωνοϊός: Οι μεγάλοι οίκοι μόδας παράγουν χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν την έλλειψη
Jordan Strauss/Invision/AP

Στη μάχη εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού ρίχνονται και οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όχι με ακριβά και σινιέ αντικείμενα, αλλά κατασκευάζοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά.

Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga, αλλά και ο ιταλικός οίκος Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη μεσούσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Kering.

«Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», ανακοίνωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στον οποίο ανήκουν οι δύο οίκοι.

Εν αναμονή της έναρξης της παραγωγής, ο Kering θα στείλει «εντός των προσεχών ημερών» στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για τη μεταφορά τους στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του ομίλου Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία.

Επίσης, ο όμιλος Kering έκανε μια μεγάλη οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον SARS-Cov-2.

O μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ομίλου Kering, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH άρχισε πριν από μια εβδομάδα την παρασκευή «μεγάλης ποσότητας» υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρείς από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία, όπου συνήθως παρασκευάζει τα αρώματα και τα καλλυντικά του (για τους οίκους Dior, Guerlain και Givenchy).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ