ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η δημιουργός του Χάρι Πότερ είχε συμπτώματα κορωνοϊού - Ανάρρωσε πλήρως

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η δημιουργός του Χάρι Πότερ είχε συμπτώματα κορωνοϊού - Ανάρρωσε πλήρως
Evan Agostini/Invision/AP

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε όλα τα συμπτώματα -χωρίς όμως να είναι σίγουρη αν είχε πράγματι κορωνοϊό- και ακολουθώντας τις συμβουλές γιατρών στο YouTube για ασκήσεις αναπνοής, είπε ότι ανάρρωσε πλήρως.

Στο σπίτι της, σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού βρίσκεται η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα του ιού. Πραγματικά, έχω αναρρώσει πλήρως και θα ήθελα να μοιραστώ μια τεχνική που συστήνουν γιατροί, δεν στοιχίζει τίποτα, δεν έχει παρενέργειες, όμως θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγαπημένους σας, όπως βοήθησε κι εμένα», έγραψε η δημιουργός του Χάρι Πότερ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Επίσης, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε ένα βίντεο ενός ειδικού στις αναπνοές, το οποίο τη βοήθησε να διαχειριστεί τα χειρότερα συμπτώματά της και της το συνέστησε ο σύζυγός της, που είναι γιατρός στη Βρετανία.

Στο βίντεο, ο γιατρός Σαρφάρζα Μούνσι, σε νοσοκομείο του Ρόμφορντ, ανατολικά του Λονδίνου, δείχνει τις ασκήσεις με τη βοήθεια της επικεφαλής των νοσηλευτριών, Σου Ελιοτ και τονίζει ότι είναι μέτρο για να να μην εξελιχθεί η λοίμωξη σε πνευμονία. «Για δύο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα της Covid-19 (αλλά δεν έκανα το τεστ) και έκανα αυτό με προτροπή του γιατρού συζύγου μου. Ανάρρωσα πλήρως και η τεχνική με βοήθησε πολύ», γράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ