ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Η Μις Αγγλία 2019 επιστρέφει στα καθήκοντά της ως γιατρός

Κορωνοϊός: Η Μις Αγγλία 2019 επιστρέφει στα καθήκοντά της ως γιατρός
Instagram

Την ώρα που η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία χειροτέρευε από μέρα σε μέρα, λόγω κορονωϊού, η πρώην Μις Αγγλία αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της και να τη στηρίξει με την ιατρική της ιδιότητα.

Η Bhasha Mukherjee, πρώην Μις Αγγλία, έκανε ένα μίνι διάλειμμα στην καριέρα της ως ειδικευόμενης γιατρού για να διαγωνιστεί στα καλλιστεία Μις Κόσμος 2019, εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία.

Η ίδια, στη συνέχεια, δέχτηκε την πρόταση να γίνει πρέσβειρα ανθρωπιστικών οργανώσεων και σχεδίαζε να αφοσιωθεί στο έργο έως τον φετινό Αύγουστο, οπότε και θα επέστρεφε στο πεδίο της, την Ιατρική. «Προσκλήθηκα στην Αφρική, την Τουρκία, έπειτα την Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες της Ασίας ως πρέσβειρα διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων» εξηγεί η ίδια στο CNNi.

Στις αρχές Μαρτίου και ενώ βρισκόταν ήδη στην Ινδία για ένα μήνα εκ μέρους της Coventry Mercia Lions Club (οργάνωση για την ανάπτυξη κοινοτήτων, σχολείων και προστασίας εγκαταλελειμένων παιδιών), λάμβανε διαρκώς μηνύματα από τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο όπου δούλευε που της μετέφεραν πόσο δυσάρεστη ήταν η κατάσταση στη χώρα της.

https://www.instagram.com/p/B97CLa7nc4X

Ενώ η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία χειροτέρευε από μέρα σε μέρα, η 24χρονη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Pilgrim Hospital στην ανατολική Αγγλία, εκφράζοντας την επιθυμία της να επιστρέψει για να συνδράμει στην τιτάνια προσπάθειά τους. Όπως παραδέχτηκε στο CNN, το θεωρούσε λάθος να δραστηριοποιείται για υποθέσεις των καλλιστείων, ακόμη και αν αυτές αφορούσαν ανθρωπιστικές δράσεις, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν γύρω της και οι συνάδελφοί της υπέφεραν σχεδόν αβοήθητοι στα νοσοκομεία της πατρίδας της.

https://www.instagram.com/p/B9E8xkjHg_q

«Όταν κάνεις όλη αυτή την ανθρωπιστική δουλειά στο εξωτερικό, εκπροσωπείς τα καλλιστεία, πρέπει να συνεχίσεις να φαίνεσαι όμορφη», λέει η ίδια προσθέτοντας ότι πρόθεσή της ήταν να επιστρέψει στη χώρα της και να πιάσει αμέσως δουλειά.

«Ένιωσα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσω το πτυχίο μου και η καλύτερη συγκυρία να βοηθήσω από τον συγκεκριμένο τομέα τη χώρα μου στους καιρούς της μεγάλης ανάγκης», καταλήγει.

Η 24χρονη θα τεθεί σε αυτοπεριορισμό για περίπου δύο εβδομάδες ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Ειδικεύεται στην πνευμονολογία, όμως έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης του νοσοκομείου, όπως αυτή κρίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ