ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

#Μένουμε_σπίτι: Τα έργα του Άντι Γουόρχολ online από την Tate Modern

#Μένουμε_σπίτι: Τα έργα του Άντι Γουόρχολ online από την Tate Modern
Tate Modern

Ένα ταξίδι στον κόσμο του ιδιοφυούς καλλιτέχνη Άντι Γουόρχολ, μέσα από τη διαδικτυακή περιήγηση στην Tate Modern με έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το όνομα του Γουόρχολείναι συνώνυμο όχι μόνο με την ποπ αρτ αλλά και με έναν αέρα ελευθερίας, εφευρετικότητας και πειραματισμών που έπνευσε στην τέχνη σε μια εποχή με πολύ ιδιαίτερη κοινωνική και πολιτική σημασία. Η έκθεσή του στην Tate Modern, μια μεγάλη αναδρομική, η πρώτη τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία άνοιξε στις 12 Μαρτίου και έκλεισε μετά από λίγες μέρες καθώς το Λονδίνο δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έκθεση, εκτός από τα πιο δημοφιλή του έργα, τις ποπ εικόνες της Μέρλιν Μονρόε, τα κουτάκια της Coca-Cola και της σούπας Campbell, περιλαμβάνει έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια από τις μεγαλύτερες αλλά λιγότερο γνωστές σειρές έργων του Άντι Γουόρχολ, τρανς και drag queens που ο πατέρας της ποπ αρτ όχι μόνο λάτρευε, αλλά αποτελούσαν και ένα μέρος της ζωής του και της δημιουργικής καθημερινότητάς του. Μπορεί σήμερα να μοιάζει επίκαιρη η ενασχόληση της τέχνης με υποκουλτούρες που ήταν στο περιθώριο για πολλές δεκαετίες, στη Νέα Υόρκη και στον κόσμο του Άντι Γουόρχολ συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Τα έργα αυτά στο σύνολό τους ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή στην Ιταλία και ταξίδεψαν πρώτη φορά για να εκτεθούν.

Οι επισκέπτες της διαδικτυακής πλέον έκθεσης μπορούν επίσης να δουν τα floating Silver Clouds και να βιώσουν το ψυχεδελικό περιβάλλον πολυμέσων του Exploding Plastic Inevitable.

Κάντε ένα ταξίδι στον κόσμο του στην Tate Modern.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ