ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Οι αστέρες του Bollywood τραγουδούν για να εμψυχώσουν τους Ινδούς (vid)

Κορωνοϊός: Οι αστέρες του Bollywood τραγουδούν για να εμψυχώσουν τους Ινδούς (vid)
AP Photo/Rafiq Maqbool

Οι μεγάλοι σταρ του ινδικού κινηματογράφου, του περίφημου Bollywood, συνέθεσαν και ερμήνευσαν ένα τραγούδι, με τίτλο Muskurayega India (Η Ινδία θα χαμογελάσει), το οποίο εμψυχώνει και προτρέπει τους Ινδούς να μείνουν σπίτι για να αντιμετωπισουν τον κορωνοϊό

Μετά τους αστέρες του Χόλιγουντ και αστέρες του Bollywood έφτιαξαν ένα τραγούδι που στόχο έχει να εμψωχώσει τον λαό της Ινδίαςπου κι αυτός δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με τα αυστηρά μέτρα να είναι σε ισχύ για τρίτη συνεχή εβδομάδα στην Ινδία, καλλιτέχνες όπως οι Πριγιάνκα Τσόπρα, Αμιτάμπ Μπατσάν και Αξέι Κουμάρ προτρέπουν μέσα από το τραγούδι με τίτλο Muskurayega India (Η Ινδία θα χαμογελάσει) τους συμπατριώτες τους να μείνουν στο σπίτι και να υποστηρίξουν όσους εργάζονται για την αντιμετώπιση του ιού, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι αστυνομικοί.

Οι καλλιτέχνες στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα χαμογελάσει ξανά αν οι Ινδοί υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο στην τρέχουσα κρίση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο διάσημο ηθοποιό Αξέι Κουμάρ, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με συναδέλφους του για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας με στόχο τη στήριξη όσων από τους συμπατριώτες τους πλήττονται από τον κορωνοϊό.Το βίντεο του τραγουδιού ξεκινά με το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, με το οποίο διαβεβαιώνει τη χώρα ότι κάθε Ινδός θα βγει νικητής από την κρίση του κορωνοϊού. Στη συνέχεια, το βίντεο παρουσιάζει εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας να δίνουν μήνυμα ελπίδας από τα μπαλκόνια και τις βεράντες των σπιτιών τους.

Οι Ινδοί αστέρες του κινηματογράφου πριν από το αυτό το τραγούδι είχαν φτιάξει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Οικογένεια». Πρωταγωνιστής ο 77χρονος Αμιτάμπ Μπατσάν ο οποίος με μήνυμά του στους θεατές τους λέει να παραμείνουν στο σπίτι για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. «Κάναμε όλοι μαζί αυτή την ταινία αλλά κανένας από μας δεν βγήκε από το σπίτι του» αναφέρει στο τέλος ο διάσημος ηθοποιός για να συνεχίσει: «Κάθε καλλιτέχνης γύρισε τον δικό του ρόλο στο δικό του σπίτι. Κανείς δεν βγήκε από το σπίτι του. Σας παρακαλώ, να παραμείνετε μέσα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είστε ασφαλείς από αυτόν τον επικίνδυνο κορωνοϊό. Μείνετε στο σπίτι, μείνετε ασφαλείς».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ