ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η σειρά Modern Family έριξε αυλαία, μετά από 11 χρόνια, εν μέσω της πανδημίας

Η σειρά Modern Family έριξε αυλαία, μετά από 11 χρόνια, εν μέσω της πανδημίας
Imdb

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η πολύ επιτυχημένη σειρά Modern Family έριξε αυλαία, όπως είχε κάνει 30 χρόνια νωρίτερα η σειρά The Cosby Show, το 1992, σε μια άλλη κρίση.

Η σειρά Modern Family, που προβάλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC έκλεισε την πορεία της, την Πέμπτη 9 Απριλίου με ένα ωριαίο επεισόδιο, αφού νωρίτερα οι τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει ένα αφιέρωμα στα 11 χρόνια και 250 επεισόδια που έχουν προβληθεί.

Το The Cosby Show, ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα της εποχής του, επίσης είχε τελειώσει εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης, πιο τοπικού χαρακτήρα, τις ταραχές που συντάραξαν το κέντρο και τα προάστια του Λος Άντζελες το 1992, μετά τον ξυλοδαρμό του Ρόντνεϊ Κινγκ από αστυνομικούς.

Στις 30 Απριλίου 1992, το The Cosby Show βγήκε στον αέρα για 201η και τελευταία φορά.

Εκείνο το επεισόδιο είχε και ένα ειδικό μήνυμα που είχε μαγνητοσκοπηθεί από τον οικοδεσπότη του, τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος είπε στους θεατές: «Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί ότι όλοι, από την κυβέρνηση ως τους ανθρώπους στους δρόμους, θα επιδείξουν φρόνηση. Και ας προσευχηθούμε για ένα καλύτερο αύριο που ξεκινάει σήμερα».

Cosby

Imdb

Ο Κόσμπι είχε μαγνητοσκοπήσει δύο μηνύματα: Το ένα σε περίπτωση που το επεισόδιο δεν θα έβγαινε στον αέρα, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην πόλη.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, είχε προτρέψει τον κόσμο να «μείνει μακριά από τους δρόμους και να καθίσει στο σπίτι γαι να δει το 'The Cosby Show'. Πρέπει να θυμηθούμε πώς ήταν οι Πέμπτες μας πριν ξεκινήσει όλη αυτή η τρέλα».

Εκείνη την περίοδο, πολλοί είχαν παρατηρήσει ότι η ιδεατή εικόνα που παρουσίαζε το «The Cosby Show» σε σχέση με τις φυλετικές συγκρούσεις, ήρθε σε αντίθεση με τη σκληρή πραγματικότητα. «Πάντα μου άρεσε το 'The Cosby Show'», έγραψε ένας αναλυτής τότε, «αλλά ενώ έδινε την εντύπωση ότι οι φυλετικές συγκρούσεις είχαν τελειώσει, ειναι ξεκάθαρο ότι οι μαύροι στους δρόμους του Λος Άντζελες έχουν αντίθετη άποψη».

Όπως τότε με το «The Cosby Show», έτσι και στην εποχή μας, το «Modern Family» ήταν ένα πρόγραμμα που φέρνει τις οικογένειες μαζί, και στο καστ του περιλαμβάνονταν παιδιά που μεγάλωσαν μπροστά στα μάτια των θεατών.

Oι δημιουργοί του έκριναν ότι πλέον έχει εξαντλήσει το σκοπό του και δεν έχει άλλα σεναριακά μονοπάτια να ακολουθήσει.

Δείτε τη συγκινητική τελευταία σκηνή:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ