ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο μεγαλύτερος φόβος του Matt Reeves για τη νέα ταινία του Batman

Ο μεγαλύτερος φόβος του Matt Reeves για τη νέα ταινία του Batman
Charles Sykes/Invision/AP

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για τη νέα ταινία του Batman που πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της στους κινηματογράφους, το φανατικό κοινό των κόμικς γέμισε κατευθείαν επιφυλάξεις. Από τη μία, η παραγωγή τέτοιου είδους ταινιών απαιτεί ειδικό χειρισμό ώστε να μη χαθεί η ποιότητα από το αποτέλεσμα. Από την άλλη, την τελευταία φορά που είχε γίνει reboot της ιστορίας του Batman ήταν το 2005 από τον Christopher Nolan.

Christopher Nolan εστί ένας άνθρωπος με άποψη που παρέδωσε στο κοινό μία σειρά ταινιών που άλλαξαν για πάντα την παρουσίαση του γνωστού ήρωα στον κόσμο και σίγουρα στον κινηματογράφο. Είναι κατά γενική ομολογία η καλύτερη απόδοση του χαρακτήρα και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ταινίες του χαίρουν διθυραμβικών κριτικών μέχρι σήμερα. Μετά από εκείνον, κανείς δεν ήθελε να δει άλλον Batman γιατί όλοι γνώριζαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν τα δημιουργήματα της τριλογίας.

Ο Matt Reeves, που βρίσκεται πίσω από το λανσάρισμα των νέων ταινιών, λοιπόν, ήταν λογικό να δει τους προκατόχους του όχι μόνο ως πηγή έμπνευσης αλλά και άγχους, αφού ο πήχης βρίσκεται ψηλά.

Μιλώντας στο Nerdist, o Reeves είπε:

«Σκέφτηκα ‘Λοιπόν, έχουν γίνει κάποιες καταπληκτικές ταινίες για τον Batman’ και δεν θέλω να είμαι ένα μέρος μίας μεγάλης γραμμής ταινιών Batman, όπου αυτή είναι απλώς άλλη μία. Νιώθω ότι ήταν πολύ χαρακτηριστικές. Οι καλύτερες ήταν καταπληκτικές. Αυτό που έκανε ο Nolan ήταν απίστευτο. Αυτό που έκανε ο Tim Burton ήταν πραγματικά μοναδικό»

Η ταινία, μέχρι πριν τον κορωνοϊό και την καραντίνα, είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου του 2021. Προς το παρόν, δε φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι, ωστόσο η παραγωγή έχει σταματήσει από τα μέσα του Μαρτίου, οπότε δεν αποκλείεται αυτό να μεταθέσει και την ημερομηνία προβολής. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη περιέργεια για την εκτέλεση του πρότζεκτ από τον Reeves.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ