ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Rihanna εκρήγνυται στο Vanity Fair Nοεμβρίου

Η Rihanna εκρήγνυται στο Vanity Fair Nοεμβρίου

“H Rihanna ελέγχει πλήρως τη ζωή και την καριέρα της – όχι όμως και την εικόνα της” ξεκινάει το εισαγωγικό κείμενο της Lisa Robinson στο προφίλ που επιμελήθηκε για την πριγκίπισσα της μουσικής από τα Μπαρμπέιντος που έχει γίνει στόχος –κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Από θύμα κακοποίησης σε προκλητική στάρλετ και στη συνέχεια μια καλλιτέχνιδα που κατάφερε να προκαλέσει για να εκταμιεύσει την ηδονοβλεψία σε πωλήσεις, η Rihanna φωτογραφίζεται από την Annie Leibovitz σε μια αμαρτωλή Κούβα.

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο, επόμενο studio album της η Rihanna μίλησε για πολλά αν και έχει ακόμη πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της. Και αυτό δεν είναι κάτι κυριολεκτικό.

Τολμηρή όπως συνηθίζει, η 27χρονη γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που πιστεύουμε για αυτήν και αυτό που ακριβώς είναι.

Για το περιστασιακό σεξ

“Εάν ήθελα να έχω περιστασιακούς συντρόφους της μιας βραδιάς θα το έκανα. Έχω επιλέξει να κάνω όσα με κάνουν ευτυχισμένη, όσα με ικανοποιούν. Εάν έμπλεκα σε περιστασιακές ερωτικές περιπέτειες θα επέστρεφα κενή, θα ήταν κάτι αξιολύπητο. Θα ξύπναγα χάλια. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό όταν αγαπάς τον άλλον... Είναι θέμα σεβασμού. Για τον εαυτό σου και τους άλλους, εκατό τοις εκατό”.

Για τους άντρες σήμερα

“Ελπίζω για το καλύτερο, ψάχνω την ελάχιστη ένδειξη του και περιμένω να εκδηλωθεί. Θέλεις από τον σύντροφο σου να νοιώθει καλά με αυτό που πραγματικά είναι αλλά σήμερα οι άντρες φοβούνται να είναι άντρες. Πιστεύουν ότι αν τραβήξεις την καρέκλα για τη γυναίκα που συνοδεύεις, όταν εκδηλώνεις το συναίσθημα σου μπροστά σε άλλους είσαι λιγότερο αρρενωπός. Είναι άρρωστο. Δεν θα είναι κύριοι απέναντι σου από φόβο μήπως τους χαρακτηρίσουν μαλθακούς. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα και τα κορίτσια το έχουν αποδεχτεί. Όχι εγώ. Εάν πρέπει θα περιμένω για πάντα αλλά έχω συμβιβαστεί με αυτή την παραδοχή. Αν και έχω περάσει από πολλές απογοητεύσεις, ελπίζω σε περισσότερα από όσα συνηθίζουν οι άντρες να δίνουν στις σχέσεις τους. Για αυτό δεν κάνω σεξ, ούτε καν βγαίνω με κάποιον” είπε. “Γιατί δεν θέλω να ξυπνάω με ενοχές. Εννοείται ότι έχω ορέξεις, είμαι άνθρωπος, είμαι γυναίκα. Θέλω να κάνω σεξ. Αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να τσιμπήσω τον πρώτο συμπαθητικό εραστή εκεί έξω για μια έντονη βραδιά και την επομένη να ξυπνήσω κενή και ρηχή; Δεν θα έκανα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου. Δεν μπορώ. Έχει λιγότερο να κάνω με τη φήμη μου και περισσότερο με το χαρακτήρα μου. Και αυτό είναι που με σώζει”.

Για τον Chris Brown

“Υπήρξα εκείνο το κορίτσι. Εκείνο το κορίτσι που ένοιωθε ότι όσο επώδυνη και αν είναι μια σχέση, κάποιοι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από άλλους. Ίσως είμαι φτιαγμένη από αυτή τη στόφα, μπορώ να χειριστώ σάπιες καταστάσεις. Ίσως είμαι ο φύλακας άγγελος αυτού του ανθρώπου, να είμαι εκεί όταν δεν είναι αρκετά δυνατοί. Όταν δ3εν μπορούν να κατανοήσουν τον κόσμο, όταν το μόνο που χρειάζονται είναι κάποιος να τους ενθαρρύνει, να τους δώσει μια σωστή συμβουλή. Ήμουν πολύ προστατευτική μαζί του. Ένοιωθα ότι ο κόσμος δεν τον καταλάβαινε. Ακόμη και μετά από το συμβάν... Αλλά μετά από λίγο καιρό αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι ο εχθρός. Θέλεις το καλύτερο από εκείνους αλλά όταν τους υπενθυμίζεις τις αποτυχίες τους, όταν τους υπενθυμίζεις τις άσχημες στιγμές στη ζωή τους, ακόμη και όταν τους λες ότι είσαι διατεθειμένη να δείξεις ανοχή, δεν σε εκτιμούν—γιατί ξέρουν ότι δεν σου αξίζει ό,τι πρόκειται να σου δώσουν... Κάποιες φορές πρέπει απλά να φύγεις. Δεν τον μισώ. Θα νοιάζομαι για εκείνον μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Δεν είμαστε φίλοι, δεν είμαστε εχθροί. Πλέον δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις ”.

Ολόκληρη η συνέντευξη και η φωτογράφηση εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ