ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna: Προσφέρει 2,1 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα ενδοοικογειακής βίας

Rihanna: Προσφέρει 2,1 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα ενδοοικογειακής βίας
Evan Agostini/Invision/AP

Τις δυνάμεις τους κατά τηςενδοοικογειακής βίαςπου παίρνει διαστάσεις επιδημίας τις μέρες που ο πλανήτης δοκιμάζεται από την φονική επέλαση του κορωνοϊού ενώνουν η Rihanna και οΤζακ Ντόρσεϊ.

Η διάσημη τραγουδίστρια-που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας- και ο CEO των Twitter και Square ανακοίνωσαν ότι χαρίζουν από 2,1 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας στη δημοτική αρχή του Λος Άντζελες, προκειμένουνα βοηθηθούν τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία.

Η συνολική χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το CLF (Clara Lionel Foundation) της Rihanna και τον Ντόρσεϊ θα προσφέρει 10 εβδομάδες στήριξης, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων, των γευμάτων και της παροχής συμβουλών σε άτομα και τα παιδιά τους στο Λος Άντζελες, που υποφέρουν από ενδοοικογενειακή βία σε μια εποχή που τα «καταφύγια» είναι γεμάτα και τα περιστατικά αυξάνονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και η αρχική πρόθεση είναι να δοθούν για τα θύματα στο Λος Άντζελες,«τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίαςυπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι αυτό είναι απλά η αρχή».

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι διαθέτει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα κεφάλαιά του για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των προσπαθειών κατά του κορωνοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Shawn Carter (SCF) του Jay-Z και το CLF της Rihanna ανακοίνωσαν τη χορήγηση του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην υποστήριξη των εργαζομένων χωρίς νόμιμα έγγραφα, των παιδιών των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή, των έγκλειστων, των ηλικιωμένων και των άστεγων πληθυσμών στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Η Rihanna, που είναι ιδίαιτερα γενναιόδωρη και γνωστή για τις πάσης φύσεως φιλανθρωπικές της δράσεις, στα τέλη Μαρτίου είχε κάνει επίσης μία δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του ιδρύματός της για την προστασία και την προετοιμασία ευάλωτων και περιθωριοποιημένων κοινοτήτων στις ΗΠΑ, την Καραϊβική και την Αφρική εν μέσω της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ