ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο πρίγκιπας Χάρι άλλαξε το όνομά του – Η νέα του υπογραφή

Ο πρίγκιπας Χάρι άλλαξε το όνομά του – Η νέα του υπογραφή
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

«Φωνάξτε με απλά Χάρι», είχε πει πριν από λίγες μέρες, στην τελευταία του επίσημη εμφάνιση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στο υπόλοιπο της ζωής του, αφού οι άνθρωποι χρειάζονται πλήρες ονοματεπώνυμο. Να, λοιπόν, ποιο επέλεξε ο δούκας του Σάσεξ... 

Ο 35χρονος Χάρι, χρησιμοποίησε το πλήρες όνομά του, Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ, δούκας του Σάσεξ στα έγγραφα που κατέθεσε για την δημιουργία της νέας του –φιλικής προς το περιβάλλον– εταιρείας τουρισμού Travalyst, η οποία θα διαθέτει ένα σύστημα βαθμολόγησης για τους χρήστες που θέλουν να παρακολουθούν τις εκπομπές άνθρακά τους.

Και φαίνεται ότι έχει αφήσει πίσω του τόσο τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας όσο και το βασιλικό του όνομα Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ.

«Να με λέτε απλά Χάρι»

Όλα αυτά, την ώρα που ο πρίγκιπας Χάρι πριν από μερικές εβδομάδες, προανήγγειλε τη δημιουργία της ιστοσελίδας σε ομιλία του στο Εδιμβούργο κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρου των υποχρεώσεών του ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, ζητώντας μάλιστα, από το κοινό να τον αποκαλούν «απλά Χάρι».

Πριν ανέβει στη σκηνή ο πρίγκιπας Χάρι, η οικοδεσπότης της ομιλίας Αγιέσα Χαζαρίκα, πρώην σύμβουλος των Εργατικών, είπε: «Έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει όλοι μας να τον αποκαλούμε Χάρι. Έτσι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, παρακαλώ δώστε ένα μεγάλο, ζεστό, σκωτσέζικο καλωσόρισμα στο Χάρι».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν επίσης την ίδρυση ενός νέου φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα λέγεται Archewell, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και τόνισαν ότι «προσδοκούν» να ξεκινήσουν με το ίδρυμα, το οποίο θα αντικαταστήσει το brand Sussex Royal.

Το ζευγάρι ανέφερε επίσης, ότι στα νέα τους επιχειρηματικά σχέδιά τους περιλαμβάνεται το δικό τους φιλανθρωπικό ίδρυμα καθώς και μια ιστοσελίδα. Επιπροσθέτως, αποκάλυψαν πως η έμπνευση για το όνομα του γιου τους, όσο και του νέου τους φιλανθρωπικού ιδρύματος, είναι η ελληνική λέξη «Αρχή» - που σημαίνει πηγή δράσης. Περισσότερες, ωστόσο, λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να λένε ότι θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις όταν «έρθει η κατάλληλη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ