ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ποια νομίζει ότι είναι;»: Οι καυγάδες της Μέγκαν Μαρκλ με το προσωπικό του παλατιού

«Ποια νομίζει ότι είναι;»: Οι καυγάδες της Μέγκαν Μαρκλ με το προσωπικό του παλατιού
Simon Dawson/Pool via AP

Μπορεί πλέον η Μέγκαν Μαρκλ να έχει φύγει οριστικά από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας και του παλατιού, οι αποκαλύψεις όμως, για τα όσα συνέβαιναν όσο ζούσε εκεί, συνεχίζονται... 

Από την πρώτη στιγμή που η Μέγκαν Μαρκλ μπήκε στη βασιλική οικογένεια, μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με το προσωπικό του παλατιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Mirror, δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παλάτι υπήρξαν μεγάλες συγκρούσεις ανάμεσα στη Μέγκαν και μέλη του βασιλικού προσωπικού. Αφορμή των συγκρούσεων, ήταν οι έντονες διαφορές της ζωής στο παλάτι με τον κόσμο από τον οποίο προερχόταν η Μέγκαν Μαρκλ, όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα ένας ειδικός.

Η 38χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία πλέον ζει στο Λος Άντζελες με τον 35χρονο πρίγκιπα Χάρι και το γιο τους Άρτσι, μετά την παραίτησή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα, φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασε το προσωπικό του παλατιού. Υπήρξαν αρκετές αναφορές για τσακωμούς μεταξύ της δούκισσας του Σάσεξ και των υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα της Telegraph, Καμίλα Τομίνεϊ, αυτό οφείλεται σε μια «σύγκρουση πολιτισμών», όταν η Μέγκαν ξεκινούσε τη νέα βασιλική της ζωή.

«Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε μια σύγκρουση πολιτισμών, με την έννοια ότι είχε προέλθει από τον κόσμο των διασημοτήτων, ο οποίος είναι πολύ γρήγορος και αρκετά απαιτητικός», είπε μιλώντας στο New Yorker.

«Ο βασιλικός κόσμος είναι πολύ διαφορετικός, είναι πολύ πιο αργός, και εξαιρετικά ιεραρχικός. Στο βασιλικό κόσμο, η καθημερινότητα πάει ως εξής: “Τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια;”, “Λοιπόν, τι κάναμε την τελευταία φορά;" Είναι κάτι σαν το ‘Downton Abbey’. Υπάρχει μια ιεραρχία προσωπικού που βρίσκεται στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εδώ και χρόνια, για να υπηρετήσει τη Βασίλισσα και τη χώρα», λέει η Τομίνεϊ και προσθέτει:

«Κι έτσι λοιπόν, με το Χάρι και τη Μέγκαν να έχουν απαιτήσεις, υπήρχαν συνομιλίες του προσωπικού, ειδικά με τη δούκισσα, οι οποίες ήταν του τύπου “περίμενε ένα λεπτό, ποια νομίζεις ότι είσαι;”».

Παραιτήσεις και διαφωνίες

Μεταξύ του προσωπικού που έφυγε από την πλευρά της Μέγκαν κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων της παραμονής της στη βασιλική οικογένεια, ήταν το «δεξί της χέρι», η Έιμι Πικέριλ. Η Έιμι επιλέχθηκε για να γίνει η βοηθός και ιδιωτική γραμματέας της δούκισσας και τη συνόδευε σε επίσημα καθήκοντα και μεγάλες εκδηλώσεις.

Μια βασιλική πηγή είπε, όταν μαθεύτηκαν τα νέα για την παραίτησή της Έμιλι, το Μάρτιο του περασμένου έτους: «Η Έιμι φεύγει. Είναι πολύ λυπηρό για τους συναδέλφους της, καθώς είναι ένα πραγματικά δημοφιλές μέλος του προσωπικού».

Η Έιμι που στο παρελθόν εργαζόταν για τον δούκα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, άφησε τους γαλαζοαίματους και μετακόμισε στο εξωτερικό. Ένας από τους φίλους της Έιμι επέμεινε ότι έχει ακόμα μια καλή σχέση με τη Μέγκαν Μαρκλ, παρότι οι δύο τους δεν μπορούσαν να συνεργαστούν.

Επίσης, η προσωπική βοηθός της Μέγκαν Μαρκλ, Μελίσα Τουάμπτι, εγκατέλειψε τη δουλειά της μόλις έξι μήνες μετά το γάμο της Μέγκαν με το Χάρι. Ασχολήθηκε πολύ με τη διοργάνωση του ιστορικού γεγονότος και τιμήθηκε για όλη τη σκληρή δουλειά που έκανε. Η Μελίσα έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν για το Ρόμπι Γουίλιαμς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ