ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού χορεύει από το σπίτι (pics&vid)

Το μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού χορεύει από το σπίτι (pics&vid)
AP Photo/Sergey Ponomarev

Οι χορευτές του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, παραμένουν κι εκείνοι στα σπίτια τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Βρήκαν, όμως το δικό τους τρόπο να χορέψουν για να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων των Γαλλίας...

Με μια καταπληκτική χορογραφία, χορευτές-σταρ της Όπερας του Παρισιού, ενός από τα διασημότερα μπαλέτα του κόσμου, μας άφησαν να μπούμε στην καθημερινότητά τους, όπου εξακολουθούν να προπονούνται παρά τα λίγα τετραγωνικά των σπιτιών τους.

Στο βίντεο που ανέβασαν στο YouΤube βλέπουμε τους κορυφαίους καλλιτέχνες από μια πολύ διαφορετική οπτική: στον κήπο τους, με τα παιδιά τους, σε μια μπανιέρα, στην κουζίνα τους...

Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που ζουν τόσο εκείνοι όσο και όλος ο κόσμος, είναι μια πολύ συγκινητική προσπάθεια, με ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ το βίντεο έγινε αμέσως viral με πάνω από 300 000 θεάσεις σε λίγες ώρες στο YouTube.

https://www.instagram.com/p/B_CRB0SHmqP

Οι χορευτές ερμηνεύουν το απόσπασμα Danse des Chevaliers (n°13) από τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σεργκέι Προκόφιεφ.

«Αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη ότι όχι μόνο πρέπει να παραμείνουμε στα σπίτια μας, αλλά είναι ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό μήνυμα ευχαριστιών και στήριξης στο σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε τις αίθουσες και το κοινό μας», εξηγεί η Όπερα του Παρισιού στην περιγραφή του βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ