ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάριαν Φέιφθουλ: Κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό έπειτα από 22 ημέρες μάχης

Μάριαν Φέιφθουλ: Κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό έπειτα από 22 ημέρες μάχης
AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott

Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Λονδίνου στο οποίο νοσηλευόταν, πήρε η τραγουδίστρια Μάριαν Φέιφθουλ μετά από 22 ημέρες μάχης με τον κορωνοϊό.

Η 73χρονη εμβληματική τραγουδίστρια με μήνυμά της ευχαρίστησε τους εργαζομένους στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας οι οποίοι «χωρίς αμφιβολία», όπως είπε, της έσωσαν τη ζωή.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια θα συνεχίσει την ανάρρωσή της στο Λονδίνο.

Η Μαριάν Φέιφθουλ εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίουαφού είχε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε προσβολή από τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό ενώ λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε πνευμονία.

Το 2006 η διάσημη τραγουδίστρια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Ένα χρόνο αργότερα ανακοίνωσε ότι έπασχε από Ηπατίτιδα C, ασθένεια με την οποία είχε διαγνωστεί 12 χρόνια νωρίτερα.

Στις περιπέτειες με την υγεία της περιλαμβάνεται η αρθρίτιδα αλλά και μια επέμβαση στο ισχίο, το 2015, μετά την οποία μολύνθηκε με αποτέλεσμα να ακυρώσει τότε μια περιοδεία της.

Αυτές οι περιπέτειες, παρόλα αυτά, δεν την σταμάτησαν από το να γράφει τραγουδία με τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο Negative Capability, τον οποίο η ίδια περιέγραψε ως «έναν διαλογισμό για τα γηρατειά και τον θάνατο», να κυκλοφορεί το 2018:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ