ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

La Casa de Papel: Τι γνωρίζουμε για την 5η σεζόν της σειράς

La Casa de Papel: Τι γνωρίζουμε για την 5η σεζόν της σειράς
Netflix

Η ισπανική σειρά La Casa de Papel έχει εκατομμύρια φαν σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι και ανυπομονούν για την επόμενη σεζόν, την 5η κατά σειρά, η οποία ωστόσο φαίνεται ότι θα αργήσει, λόγω κορωνοϊού.

Η τεράστια επιτυχία της σειράς έχει ωθήσει τους δημιουργούς της να επεκτείνουν κατά πολύ το εύρος της ιστορίας και των χαρακτήρων και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε και πώς θα ολοκληρωθεί αυτή. Ελάχιστα πράγματα είναι προς το παρόν γνωστά για την επόμενη σεζόν.

Η ημερομηνίας της πρεμιέρας

Οι δύο πρώτες σεζόν της δημοφιλούς σειράς γυρίστηκαν μαζί. Μετά την πρωτόγνωρη επιτυχία γυρίστηκαν, επίσης μαζί, οι δύο επόμενοι κύκλοι και κυκλοφόρησαν 20 μήνες αργότερα. Επομένως, ένας εύλογος χρονικός ορίζοντας για το επόμενο μέρος του La Casa de Papel είναι ο Απρίλιος του 2021 ή το τέλος του ίδιου έτους. Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι όλες οι παραγωγές του Netflix έχουν παγώσει από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Tα γυρίσματα έχουν αναβληθεί επ' αόριστον, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να έχουμε υλικό πριν από τις αρχές του 2021. Αυτό που βρίσκεται σίγουρα στα σχέδια όμως είναι να υπάρξει κάποιου άλλου είδους υλικό που θα λειτουργήσει ως τίζερ.

https://www.instagram.com/p/B-z68bsje06

Οι πρωταγωνιστές

H Ναϊρόμπι της Άλμπα Φλόρες βρίσκει τραγικό θάνατο στο φινάλε του 4ου κύκλου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί στη συνέχεια - το La Casa de Papel άλλωστε αρέσκεται σε flashbacks, όπως είδαμε πρόσφατα. Οι σίγουροι για τη συνέχεια πάντως είναι οι Ούρσουλα Κορμπερό (Τόκιο), Αλβάρο Μόρτε (Προφεσόρ)Ιτζιάρ Ιτούνιο (Λίσμπον), Μιγκέλ Χαράν (Ρίο), Χαϊμέ Λορέντε (Ντένβερ), Έστερ Ατσέμπο (Στόκχολμ), Ντάρκο Πέριτς (Ελσίνκι) και Ενρίκε Άρτσε (Αρτούρο Ρόμαν).

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση για το πόσες σεζόν θα υπάρξουν συνολικά. Καθώςμιλάμε για το πιο δημοφιλές μη-αγγλόφωνο πρόγραμμα του Netflix, το πράσινο φως για τη συνέχεια μοιάζει να είναι μονίμως αναμμένο. Το ίδιο και το ξεχείλωμα της όλης ιστορίας ή ακόμη και η δημιουργία spin-offs πάνω σε έναν ή και περισσότερους χαρακτήρες.

«Υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να έχουμε κάποια spin-offs, κάτι που θα ενισχύσει τον τίτλο αλλά θα εμβαθύνει σε χαρακτήρες που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως η Ναϊρόμπι ή ο Προφεσόρ. Ακόμη και ο Ντένβερ είναι ένας χαρακτήρας με ξεχωριστή γοητεία. Θα ήθελα να γράψω περισσότερα γι' αυτούς» έλεγε πριν από λίγο καιρό ο δημιουργός του La Casa de Papel, Άλεξ Πίνια, με το σεναριογράφο Χαβιέ Γκόμεζ Σαντάντερ να λέει από την πλευρά του: «Όπως ο Ντιέγκο Σιμεόνε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έτσι κι εμείς, βλέπουμε παιχνίδι το παιχνίδι. Κεφάλαιο με το κεφάλαιο και σκηνή με σκηνή. Δεν έχουμε καταλήξει πόσο μεγάλο θα είναι σε διάρκεια το σίριαλ. Αν γνωρίζαμε το εύρος της δημοφιλίας του ίσως να μην είχαμε σκοτώσει τον Μπερλίν».

Μία φήμη θέλει το χαρακτήρα της Αλίσια Σιέρα (Νάιβα Νίμρι), να αλλάζει στρατόπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι η Σιέρα είχε ανακαλύψει το κρησφύγετο του Προφεσόρ στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου και είχε στριμώξει τον εγκέφαλο της συμμορίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τον συλλάβει κιόλας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ