ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πιρς Μπρόσναν: Θέλει να επιστρέψει στις ταινίες Bond, στο ρόλο... του κακού

Πιρς Μπρόσναν: Θέλει να επιστρέψει στις ταινίες Bond, στο ρόλο... του κακού
Greg Allen/Invision/AP

Ο Πιρς Μπρόσναν ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από τους χαρακτηριστικότερους ηθοποιούς που ερμήνευσαν το ρόλο του James Bond στη μεγάλη οθόνη. Θα επέστρεφε, όμως, στις ταινίες, και αν ναι, με ποια ιδιότητα;

Εν μέσω καραντίνας και με τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό να μην έχουν αρθεί ακόμα, ο Μπρόσναν δέχθηκε την πρόσκληση του βρετανικού Esquireγια ένα Q&A όπου θα απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που θα του έθεταν οι φανατικοί φίλοι του μυστικού πράκτορα 007.

Ο 66χρονος Ιρλανδόςπου για πολλούς υπήρξε το πρόσωπο μέσα από το οποίο έμαθαν και αγάπησαν το γοητευτικό χαρακτήρα του Ίαν Φλέμινγκ, δεν δίστασε να απαντήσει σε όλα. Έτσι, στην ερώτηση για το κατά πόσο θα επέστρεφε στις περιπέτειες του 007 ως κακός, ήταν αρκετά σαφής: Αν θα επέστρεφα ως "κακός"; Αν μου το ζητούσαν, ναι! Αυτό πιστεύω.

Η δήλωση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, γεμίζοντας αισιοδοξία τους φανατικούς τόσο των ταινιών όσο και του ίδιου του Μπρόσναν, οι οποίοι δέχθηκαν σκληρό πλήγμα όταν η πρεμιέρα του No Time to Die μεταφέρθηκε πολλούς μήνες μετά, λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα, δεν είναι αργά για να συμβεί, όσο απίθανό βέβαια και αν ακούγεται αυτό -να προστεθεί στην ταινία ένα πέρασμα, μία μικρή σκηνή ως φόρος τιμής στον Μπρόσναν, όπου 66χρονος θα υποδυόταν το ακριβώς αντίθετο από ότι υπήρξε την επταετία από το 1995 έως το 2002.

Ο Μπρόσναν, πάντως, δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του δίωρου Q&A να νιώθει πικραμένος ή ανταγωνιστικός απέναντι στο διάδοχό του, Ντάνιελ Κρεγκ. Μάλλον, το ακριβώς αντίθετο, αφού έδειξε έτοιμος να προσφέρει συμβουλές για την επόμενη μέρα του Βρετανού ηθοποιού και για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί τον αποχωρισμό από το ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

O Μπρόσναν υπήρξε ο ηθοποιός που έδωσε νέα πνοή στο μυθικό πράκτορα και ουσιαστικά τον έβαλε στον 21ο αιώνα. Η πορεία του ως 007 έχει κριθεί ως απόλυτα επιτυχημένη και έχει κάθε δικαίωμα πια να αναπαύεται στις δάφνες του. Κάτι, όμως, που ο ίδιος δεν φαίνεται να θέλει να κάνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ