ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γκουίνεθ Πάλτροου: Βγάζει σε δημοπρασία ένα οσκαρικό φόρεμα για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Γκουίνεθ Πάλτροου: Βγάζει σε δημοπρασία ένα οσκαρικό φόρεμα για τη μάχη κατά του κορωνοϊού
Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Η Αμερικανίδα, βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιός και εσχάτως γκουρού της υγιεινής ζωής και της ευεξίας, Γκουίνεθ Πάλτροου, ρίχνεται κι εκείνη στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, με το δικό της τρόπο.

Η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι δημοπρατεί το φόρεμα που φορούσε στα Όσκαρ το 2000 για να συγκεντρώσει πόρους για τις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία του Covid-19.

Η δημοπρασία εντάσσεται στην πρωτοβουλία «All In Challenge», στο πλαίσιο της οποίας εκπρόσωποι της κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας αλλά και διάσημοι αθλητές προσφέρουν αντικείμενα ή εμπειρίες σε δημοπρασίες για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις οργανώσεις Meals on Wheels, No Kid Hungry, World Central Kitchen, Feeding America και America’s Food Fund. Όλες οι συγκεκριμένες οργανώσεις έχουν ως σκοπό την ανακούφιση των ανθρώπων -και είναι πολλοί- που επλήγησαν οικονομικά και όχι μόνο από την πανδημία που σαρώνει και τις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η Γκουίνεθ Πάλτροου περιέγραψε τους λόγους που επέλεξε να δημοπρατήσει συγκεκριμένα αυτό το κομμάτι της ιστορίας της μόδας.

https://www.instagram.com/p/B_GQEWvjUFH

«Είναι ένα κεντημένο με χάντρες φόρεμα Calvin Klein», λέει η ηθοποιός σε βίντεο. «Το φόρεσα στην τελετή απονομής των Όσκαρ τη χρονιά μετά τη βράβευσή μου στην κατηγορία Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Και είναι από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, που είναι πολύ επίκαιρο στο στιλ που κυριαρχεί τώρα».

Οι προσφορές για το συγκεκριμένο φόρεμα, στην online δημοπρασία, έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 7.000 δολάρια. Πιθανώς δε, την πρωτοβουλία της Πάλτροου να ακολουθήσουν κι άλλες διάσημες, αδειάζοντας λίγο τις ντουλάπες τους για καλό σκοπό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ