ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ, δωρεάν στο YouTube

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ, δωρεάν στο YouTube

Η sold out παράσταση Φρανκενστάιν, του Εθνικού Θέατρου της Αγγλίας, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Ντάνι Μπόιλ στη σκηνοθεσία, διατίθεται δωρεάν στο YouTube.

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας συνεχίζει τις αναμεταδόσεις των παραστάσεων του, με τον «Φρανκενστάιν», το κλασικό μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλεϊ, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ντάνι Μπόιλ (Trainspotting, Slumdog Millionaire) και με πρωταγωνιστές δύο σπουδαίους ηθοποιούς, τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον Τζόνι Λι Μίλερ (γνωστό από το τηλεοπτικό Elementary, αλλά και το Trainspotting) σε εναλλάξ διανομή.

Η sold out παράσταση που ανέβηκε το 2011 και πήρε διθυραμβικές κριτικές μεταδίδεται δωρεάν από το κανάλι του National Theatre στο YouTube από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 8 Μαΐου (στις 21:00 ώρα Ελλάδος).

Στις 30 Απριλίου μεταδίδεται η εκδοχή με τον Κάμπερμπατς, την Πρωτομαγιά με τον Τζόνι Λι Μίλερ κ.ο.κ. Τη διασκευή του έργου υπογράφει ο Νικ Ντίαρ.

Το κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από μια «νύχτα φαντασμάτων», γράφτηκε στα μέσα του 1816 και εκδόθηκε στην Αγγλία δύο χρόνια αργότερα. Αφηγείται την τρομακτική και τραγική ιστορία του Βίκτορ, ενός νεαρού φοιτητή ιατρικής, που ανακαλύπτει το μυστικό του να δίνει ζωή σε άψυχα πράγματα, ανοίγοντας στην ουσία το κουτί της Πανδώρας.

Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 12 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ