ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζάγκερ vs ΜακΚάρτνεϊ: «Εμείς παίζουμε σε στάδια, οι Beatles δεν υπάρχουν καν» - Πόλεμος δηλώσεων

Τζάγκερ vs ΜακΚάρτνεϊ: «Εμείς παίζουμε σε στάδια, οι Beatles δεν υπάρχουν καν» - Πόλεμος δηλώσεων
AP Photo/AP Photo

Είναι ένας παλιός πόλεμος, παλιός όσο και τα δύο σπουδαιότερα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής. Τώρα, αν και γερόλυκοι πλέον, ο Μικ Τζάγκερ και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν διστάζουν να συνεχίσουν τη διαμάχη με κάποιες πολύ αιχμηρές δηλώσεις εκατέρωθεν. 

Ο Μικ Τζάγκερ δείχνει ότι δεν φοβάται να συνεχίσει την παλιά διαμάχη μεταξύ Rolling Stones και Beatles. Σε μια νέα συνέντευξή του, με τον Ζέιν Λόου στην Apple Music, ο Τζάγκερ απάντησε σε πρόσφατα σχόλια του πρώην μέλους των Beatles, Πολ ΜακΚάρτνεϊ σχετικά με τα δύο συγκροτήματα.

«Οι Stones έχουν τις ρίζες τους στα μπλουζ», είχε πει πρόσφατα ο ΜακΚάρτνεϊ σε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν. «Όταν γράφουν πράγματα, έχουν να κάνουν με τα μπλουζ. Είχαμε λίγο περισσότερες επιρροές. Υπάρχουν πολλές διαφορές και λατρεύω τους Stones, αλλά είμαι μαζί σου. Οι Beatles ήταν καλύτεροι».

Αυτή η ατάκα δεν πέρασε έτσι... Ούτε από τους φαν των δύο συγκροτημάτων, αλλά ούτε και από το Μικ Τζάγκερ, που ακόνισε το δικότου μαχαίρι.

Σε απάντηση, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones ήταν αιχμηρότατος, λέγοντας. «Αυτό είναι τόσο αστείο. Είναι αξιαγάπητος. Προφανώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός». Ο 76χρονος ροκ σταρ έσπευσε να αναφερθεί σε αυτήν που είναι κατά τη δική του γνώμη η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κλασικών ροκ συγκροτημάτων.

«Οι Rolling Stones είναι ένα μεγάλο συγκρότημα συναυλιών σε άλλες δεκαετίες και σε άλλες περιοχές, όταν οι Beatles δεν έκαναν καν περιοδεία σε στάδια, στο Madison Square Garden με ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα», είπε. «Διαλύθηκαν προτού ξεκινήσει αυτή η δραστηριότητα, οι πραγματικές περιοδείες».

Ο Τζάγκερ συνέχισε: «Αρχίσαμε να δίνουμε συναυλίες στα στάδια της δεκαετίας του 1970 και δίνουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματική μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συγκροτημάτων».

Ο Τζάγκερ πρόσθεσε τη χαριστική βολή: «Ένα συγκρότημα είναι απίστευτα τυχερό να παίζει ακόμα σε στάδια, ενώ το άλλο συγκρότημα δεν υπάρχει καν».

Οι Rolling Stones κάνουν περιοδείες εδώ και δεκαετίες και είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν ένα ακόμη σκέλος της tour «No Filter» φέτος το καλοκαίρι,αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Το συγκρότημα κατάφερε να βρεθεί μαζί διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της συναυλίας «One World: Together At Home» για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ