ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μάς δείχνει τη βιβλιοθήκη της - Τι διαβάζει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ (vid)

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μάς δείχνει τη βιβλιοθήκη της - Τι διαβάζει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ (vid)
Joel C Ryan/Invision/AP, File

Έχει γράψει μερικά από τα πιο δημοφιλή βιβλία στην ιστορία, αυτά της σειράς Χάρι Πότερ. Τι διαβάζει, όμως, στον ελεύθερο χρόνο της, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ; Με την αφορμή της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε να μας δείξει... 

Κατά τη διάρκεια του σχεδόν παγκόσμιου λοκντάουν έχουν κυκλοφορήσει πολλές online δραστηριότητες για τους φανατικούς του Χάρι Πότερ, όπως για παράδειγμα η έκθεση της Βρετανικής βιβλιοθήκης, αλλά και μια virtual ξενάγηση στο περίφημο Hogwarts.

Επιπλέον, η συγγραφέας των βιβλίων, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ανακοίνωσε πρόσφατα και ένα νέο project με πρωταγωνιστή το συμπαθέστατο μάγο, το οποίο θα περιλαμβάνει άρθρα, κουίζ και παζλ. Πριν το λανσάρισμα του project, όμως, η Ρόουλινγκ μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Twitter ένα βίντεο της βιβλιοθήκης της.

Η συγγραφέας αξιοποίησε την περίοδο της καραντίνας οργανώνοντας τα βιβλία της ανά χρώμα και ανέβασε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό της στο Twitter. «Το να τακτοποιείς τα βιβλία σου είναι μια πολύ ανακουφιστική δραστηριότητα κατά το λοκντάουν», έγραψε και οι απανταχού θαυμαστές τηςείδαν τους εκατοντάδες τίτλους που έχει στο σπίτι της η συγγραφέας, μεταξύ των οποίων και η Ιλιάδα του Ομήρου, καθώς και τον άνετο καναπέ, που κάνει το χώρο ιδανικό σημείο για χαλάρωση και διάβασμα.

Η Ρόουλινγκ, πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ότι είχε όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να είναι βέβαιη ότι ασθενεί από τον ιό.

«Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είχα όλα τα συμπτώματα του ιού. Πραγματικά, έχω αναρρώσει πλήρως και θα ήθελα να μοιραστώ μια τεχνική που συστήνουν γιατροί, δεν στοιχίζει τίποτα, δεν έχει παρενέργειες, όμως θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγαπημένους σας, όπως βοήθησε κι εμένα», είχε γράψει η δημιουργός του Χάρι Πότερ στον λογαριασμό της στο Twitter, δημοσιεύοντας και βίντεο ενός ειδικού στις αναπνοές, το οποίο τη βοήθησε να διαχειριστεί τα χειρότερα συμπτώματά της και της το συνέστησε ο σύζυγός της, που είναι γιατρός στη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ