ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μισέλ Ομπάμα: Η πιο δημοφιλής πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix (vid)

Μισέλ Ομπάμα: Η πιο δημοφιλής πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix (vid)
Brad Barket/Invision/AP

Στις 6 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα στην ψηφιακή πλατφόρμα Netflix το ντοκιμαντέρ με τίτλο Becoming, το οποίο πραγματεύεται την περιοδεία της Μισέλ Ομπάμα για την προώθηση του ομώνυμου βιβλίου της. 

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τέως πρώτη κυρία στην περιοδεία που πραγματοποίησε το 2019-2020 σε 34 πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, προωθώντας το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Becoming.

Σε κάθε της στάση συναντούσε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές, καθώς γέμιζε τεράστιους συναυλιακούς χώρους. Συνομιλούσε με το κοινό και διάφορες εξίσου διάσημες προσωπικότητες. Μέσα από αυτό το οδοιπορικό, οι θεατές θα διεισδύσουν στην καθημερινότητα της, αλλά και σε άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Τη σκηνοθεσία του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ υπογράφει η Νάντια Χάλγκρεν, η οποία έχει στο παρελθόν δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον τυφώνα Κατρίνα. Οι δύο γυναίκες ανέπτυξαν στενούς δεσμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αν κρίνει κανείς από τα σχόλια που κάνει η μία για την άλλη. «Είναι ένα σπάνιο ταλέντο, κάποιος του οποίου η νοημοσύνη και η συμπόνια για τους άλλους χαρακτηρίζει κάθε τί με το οποίο καταπιάνεται. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι κατανοεί το νόημα και τη δύναμη της κοινότητας, όπως επίσης το έργο της είναι ικανό να το απεικονίσει αυτό μαγικά», είπε η Ομπάμα για την Χάλγκρεν.

Από την πλευρά της, η σκηνοθέτης μίλησε για τη δυσκολία του να ακολουθεί με κάμερες κάποιον που πλαισιώνεται διαρκώς από άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάστηκε να κάνει γυρίσματα σε στενούς, ιδιωτικούς χώρους, στους οποίους υπήρχε μία σχετική ασφάλεια και άνεση. «Στόχος μου ήταν να φτιάξω μια ταινία για την επίκαιρη κατάστασή της Μισέλ. Το πού βρίσκεται τώρα και τον τρόπο που σκέφτεται τη ζωή της και όχι μόνο για τα χρόνια που πέρασε στον Λευκό Οίκο».

Η πιο δημοφιλής πρώην Πρώτη Κυρία

Ο Μπαράκ κι η Μισέλ Ομπάμα έχουν λάβει για την συγγραφή των αυτοβιογραφιών τους συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια. Η δική της, με τον τίτλο «Becoming» πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλη την υφήλιο, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα και του πρώην προέδρου. Η Μισέλ πάντως απολαμβάνει τεράστια δημοφιλία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup, ψηφίστηκε ως η πιο θαυμαστή γυναίκα στις ΗΠΑ επί δύο συνεχόμενα χρόνια. Όταν ρωτήθηκε για την καταλληλότητά της ως πιθανή αντιπρόεδρος, ο υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, είπε ότι θα την επέλεγε «χωρίς δεύτερη σκέψη».

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των Ομπάμα και του Netflix. Το ζευγάρι έχει υπογράψει συμβόλαιο που περιλαμβάνει σειρά παραγωγών. Οι δύο τους ήταν παραγωγοί και του ντοκιμαντέρ American Factory που έχει προταθεί για Όσκαρ. Έπονται πολλά ακόμα, μεταξύ των οποίων μία δραματική σειρά με τον τίτλο Bloom.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ