ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είκοσι μεγάλα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ενώνουν online τις δυνάμεις τους εναντίον του κορωνοϊού

Είκοσι μεγάλα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ενώνουν online τις δυνάμεις τους εναντίον του κορωνοϊού
Vianney Le Caer/Invision/AP

Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Τραϊμπέκα... Τα Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ακυρώθηκαν, το ένα μετά το άλλο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά τώρα ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα παγκόσμιο online κινηματογραφικό event

Η πανδημία του κορωνοϊούανέτρεψε τα σχέδια για όλα τα φετινά διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αναγκάζοντας τους διοργανωτές τους να τα ακυρώσουν, οι δημιουργοί της μεγάλης οθόνης, όμως, δεν σκοπεύουν να μείνουν αμέτοχοι στη μάχη κατά της πανδημίας.

Έτσι, οι διοργανωτές των μεγαλύτερων φεστιβαλικών διοργανώσεων της έβδομης τέχνης ανακοίνωσαν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να στήσουν ένα διαδικτυακό φεστιβάλ κινηματογράφου, παγκόσμιας εμβέλειας το οποίο, μάλιστα, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube.

Στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, η οποία θα έχει τον συμβολικό τίτλο «We Are One: Α Global Film Festival», θα ξεκινήσει στις 29 Μαίου και θα διαρκέσει δέκα ημέρες, θα συμμετέχουν 20 φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και αυτά των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου, του Λονδίνου κ.α. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία πρωταγωνιστεί το αμερικανικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα οποίο επίσης ακυρώθηκε για φέτος λόγω κορωνοϊού.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, όμως, κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τις μεγάλες παγκόσμιας υπηρεσίες streaming προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναμετάδοση του διαδικτυακού φεστιβάλ.

«Συχνά αναφερόμαστε στην εξαιρετικά μεγάλη δύναμη που έχει ο κινηματογράφος να εμπνέει και να ενώνει τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας και διαφορών, να θεραπεύει τον κόσμο. Και ολόκληρος ο κόσμος έχει ανάγκη από θεραπεία αυτή τη στιγμή», είπε σχετικά η Τζέιν Ρόσενταλ, συνιδρύτρια του Φεστιβάλ μαζί με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ενθουσιασμένος με την ιδέα εμφανίζεται και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, Πιέρ Λεσκίρ: «Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλα φεστιβάλ για να προβάλουμε εξαιρετικές ταινίες και ταλέντα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τόσο τις αποχρώσεις της παγκόσμιας αφήγησης όσο και τις καλλιτεχνικές προσωπικότητες του κάθε φεστιβάλ» είπε.

Το πρώτο παγκόσμιο online Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα στηριχθεί σε πλούσιο το πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις αλλά και μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ